Jazz: Helle for Helle


Jazz: Helle for Helle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

11. album i eget navn er denne nyudgivelse fra musikeren, sangeren og sangskriveren Helle Hansen. Albummets titel signalerer noget personligt, måske endda også noget sårbart. Tilsætter man ordet "Integrity" et par bogstaver, vupti, så står der "In the Gritty", det hjemmestrikkede navn på et af Helle Hansens ensembler, hvis musikere medvirker her. "In the Gritty" kan vel nærmest oversættes til "nede i materien, i de helt små detaljer". Og jo, der er mange fine både tekstuelle og musikalske detaljer på dette album, som føles meget helstøbt.

En stor del af sangene er dedikerede til navngivne personer i familien eller i vennekredsen, hvilket giver både nærvær og varme. Tekster i singer-songwriter-genren kan ofte føles som, eller er simpelthen, banal skrivebordslyrik. Men Helle Hansens tekster er her præcise og konkrete, i sange om hede drømme, om den uundgåelige død, om sindets skrøbelighed, om den engelske cellist Jacqueline du Pré, eller bare om dyb og inderlig kærlighed.

Arrangementerne er velgennemtænkte og dejligt gennemarbejdede. En enkelt cello, måske en cello og en violin, føles som et lige så vægtigt akkompagnement til hendes markante stemme som en beroligende basklarinets dadumdadum, en sopransax, et flygelhorn, eller den klagende duduk, østeuropæisk folkemusiks svar på et engelskhorn. Helle Hansen trakterer selv også et par blokfløjter undervejs, eller også er hun helt alene med sit klaver i mundrette ballader. Man har det godt i Helle Hansens selskab, netop fordi hun er så tydeligt ægte, ærlig og autentisk.

Jazz: Helle Hansen: "Integrity"

Gateway Music

Jazz: Helle for Helle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce