Jævn Chanel-film

Foto: Camera Film

Jævn Chanel-film

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Coco Chanel & Igor Stravinsky" forfalder til klicheer

Opskriften er enkel. Man tager et fransk modeikon (Coco Chanel) og smider det i gryden sammen med en berømt russisk komponist (Igor Stravinsky). Så tilføjes et styk kærlighedshistorie og en forsmået hustru (Stravinskys). Til sidst tilsætter man en blændende smuk skuespillerinde (Anna Mouglalis) og dansk films førsteelsker (Mads Mikkelsen). Ingredienserne simrer nu i cirka to timer og voila: Spisetid!

De fine råvarer til trods fandt denne anmelder dog ikke maden ovenud velsmagende. Retten manglede både bid og kraft, men kunne gå an som et lettere mellemmåltid.

Begge hovedrolleindehavere i "Coco Chanel & Igor Stravinsky" gør skam deres for at realisere de to verdenskarakterer. Desværre tillader manuskriptet ikke, at de fremstår som egentlige mennesker.

Igor Stravinsky, der spilles af Mads Mikkelsen, reduceres til "den misforståede kunstner", der kun kan leve rigtigt gennem musikken og må slå sig på flasken, når verden driller.

Coco Chanel på sin side stivner i klicheen om den hårdtarbejdende kvinde, der vil gøre sig i en testosteron-domineret forretningsverden og derfor må opføre sig som "en rigtig mand".

Vel går hun i lækre designerkjoler, men hun hundser med sine ansatte bedre end nogen jakkesæts-boss.

Kærlighedshistorien mellem designeren og komponisten er filmens omdrejningsakse. Igor Stravinsky flytter med sin familie ud på Coco Chanels landsted for at få ro til at komponere. Med sig har han sin kone og store børneflok. Hustruen er sengeliggende med brystsyge, og mens Igor komponerer alene ved klaveret, opsøges han af den lokkende Coco Chanel (Mouglalis). En affære er uundgåelig.
Foto: Camera Film

Birollen er bedst

Filmens følelsesmæssige tyngdepunkt ligger dog ikke i kærlighedsrelationen mellem Chanel og Stravinsky, men hos den svigtede hustru, Catherine. Hun spilles fremragende af Elena Morozova.

I hendes øjne fødes en verden af sorg og svigt, hvis styrke nagler beskueren til sædet. Hun vækker medlidenhed i ordets egentlige forstand. Vi lider med hende, når Igor skuffer ved at foretrække den smukke Coco.

Men i det mindste svigter Igor Stravinsky sin hustru for en kvinde af samme kunstneriske stand, bedyrer filmen. Til uendelig forskel fra nutidens stjerner a la Tiger Woods, der åbenbart sætter det hele over styr for simple servitricer og strippere.

"Coco Chanel & Igor Stravinsky" er under alle omstændigheder en ganske jævn film, der, trods klicheerne, underholder fint, så længe den varer. Den handler om erotisk besættelse uden at pirre for alvor, og den skildrer tilvejebringelsen af stor kunst, uden nogensinde selv at blive det.

"Coco Chanel & Igor Stravinsky", fransk, 118 minutter. Tilladt for børn over syv år.

Premiere i Café Biografen, Odense
Smukke Anna Mouglalis og danske Mads Mikkelsen i hovedrollerne som Coco Chanel og Igor Stravinsky.
Smukke Anna Mouglalis og danske Mads Mikkelsen i hovedrollerne som Coco Chanel og Igor Stravinsky.
Foto: Camera Film
Foto: Camera Film
Foto: Camera Film
Foto: Camera Film
Foto: Camera Film

Jævn Chanel-film

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce