Jackson-gys bevares som nationalskat

Således tog the King of Pop sig ud tilbage i 1989 under indspilningen af videoen Liberian Girl. Onsdag blev Michael Jacksons Thriller-video af the National Film Preservation Board udnævnt til en bevaringsværdig del af den amerikanske kulturskat.
Foto: EKSTRA BLADET/POLFOTO

Jackson-gys bevares som nationalskat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Michael Jacksons "Thriller" indlemmes som den første musikvideo i verdens største filmarkiv, der er en del af den amerikanske Kongres' bibliotek.

Michael Jackson steg op fra graven i musikvideoen til monsterhittet "Thriller" og dansede sig blandt zombier ind i hjerterne på musikelskere verden over. Mens det år, hvor Michael Jackson i virkelighedens verden døde af et hjertestop, går på hæld, har The National Film Preservation Board valgt at gøre "Thriller" til en del af filmarkivet i den amerikanske Kongres' bibliotek - og dermed til en del af den amerikanske kulturskat. "Thriller"-videoen, der blev produceret af John Landis i 1983, er den første musikvideo, som er blevet fundet værdig til arkivet.

- På grund af måden, som pladeindustrien udvikler sig og forandrer sig på, tænkte vi, at det ville være godt at gå tilbage til udviklingen af en tidlig banebrydende forandring, som var udviklingen af musikvideoen, siger Steve Leggett, der er koordinator i The National Film Preservation Board.

- Det er blevet drøftet de seneste år, men med tanke på Michael Jacksons død var tidspunktet rigtigt, siger han til nyhedsbureauet AP.

Den amerikanske Kongres etablerede arkivet i 1989 for at "beskytte et betydningsfuldt element af vores kulturelle arv og historie", som kongresbibliotekaren James H. Billington formulerer det. Hvert år bliver 25 film, og nu altså også musikvideoer, æret som bevaringsværdige værker.

Blandt de i alt 525 film, der fra onsdag findes i det fornemme arkiv, er ikke nødvendigvis de bedste film fra den nyere amerikanske historie, men dem, der har haft størst indflydelse på landets kultur, som vi kender den i dag: film såsom "The Muppet Movie" fra 1979, Sergio Leones spaghetti-western "Once Upon a Time in the West" fra 1968 samt den skelsættende og delvist animerede "Little Nemo" fra 1911.

Jackson-gys bevares som nationalskat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce