Irsk dobbeltmoral


Irsk dobbeltmoral

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den irske forfatter John Banville skriver skuepil og dramatik til tv og radio, men boltrer sig også i både fortid og krimigenre under pseudonymet Benjamin Black. Og sort er da også hans serie om 1950’ernes Dublin og patologen Quirke.

I sagen om "Christine Falls" finder Quirke ud af, at hans svoger, den feterede fødselslæge Malachy Griffin, er mere end almindelig interesseret i liget af den unge kvinde Christine Falls. Quirke, der ellers holder mest af menneskeheden, når den ligger stiv og kold i hans kælder under privathospitalet, involverer sig i sagen og bliver drevet rundt i Dublins skumle gyder. Her foregår noget, der handler om fordækte fødsler og mærkelige loger og sygeplejersker, der pludselig bliver mødre i Boston, USA. Spændende nok, hvis det ikke lige var, fordi historien om Quirke er så uforløst. Forfatteren giver ham ikke mange udviklingsmuligheder, fordi han tilsyneladende skal fastholdes på den misbrugte kliché om den forsumpede detektiv.

Ærgerligt. Også ærgerligt og let krukket, at forlaget Modtryk har valgt at lade Q’et i Quirke flyde hen over linjerne, så det til sidste er det eneste, man ser, når man vender bladet i bogen.

Q for Quirke er altså langt fra quiet lig med stille og rolig læsenydelse. Hverken indholdsmæssigt eller typografisk.

Om bogen

Benjamin Black: "Christine Falls". Oversat af Bjarne Nielsen. 332 sider. 349 kroner. Modtryk

Irsk dobbeltmoral

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce