Integration på skoleskemaet

"Zozo" er en af de film, man kan opleve på filmkaravanen Salaam.

Integration på skoleskemaet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I dagene 22. til 26. september får Café Biografen i Odense besøg af den flerkulturelle filmfestival Salaam Karavane, der byder børn og unge i Odense på film fra alle verdenshjørner.

Det er første gang, at Odense får besøg af den omrejsende festival, der kombinerer film og personlige fortællinger fra oplægsholdere til en cocktail af dialog og kulturel forståelse.

Salaam Karavane åbner dørene for alle interesserede skoleklasser, der kan bruge filmmediet som indgang til at snakke om den flerkulturelle virkelighed, de lever i, og om de problemer og muligheder, der opstår, når forskellige kulturer mødes.

I Odense har man som en ekstra indsats valgt også at tage de største børnehavebørn med ind i biografen. Det sker ud fra tanken om, at jo tidligere man tager fat på eventuelle problemer, jo mindre bliver problemerne, og jo større bliver forståelsen for vores forskelligheder.

- De udfordringer, der ligger i kulturmødet er og bliver en af vor tids store opgaver. Her byder vores film på viden om andre kulturer og på sjove og spændende fortællinger, som kan gøre det lettere at tage de svære samtaler, der handler om vores forskellighed. Vi oplever en meget stor interesse over hele landet. Det fortæller os, at flere og flere har lyst til at arbejde med integration gennem brug af film og foredrag. Måske fordi det gør det lettere at komme bag om fordomme og myter, siger leder af Salaam DK Thomas Henriksen.

Læs mere på: www.salaam.dk

Fra Libanon til Odense

Alle film bliver suppleret af en oplægsholder, der enten har været involveret i filmens tilblivelse eller har en personlig vinkel på den enkelte films tema.

På programmet i Odense er blandt andre den libanesisk fødte Ziad El-Abdallah, der i forbindelse med Josef Fares film "Zozo", tager udgangspunkt i sin egen historie, når han fortæller om det at flygte og at tilpasse sig en helt ny kultur.

Programmet byder også på grønlandske sagn i tegnefilmen "Drengen der ville gøre det umulige" med oplæg af Peter Fleischer Rex, der er født og opvokset på Grønland.

Integration på skoleskemaet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce