Ingen penge til stor udstilling


Ingen penge til stor udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finanskrisen sætter sine dybe spor i Odenses gamle kulturperle H.C. Andersens Hus.

Ifølge digtermuseets egen sæsonplan, skulle "De vilde Svaner" være afløst af en helt ny udstilling om H.C. Andersens drømme, fantasier og karaktertype, hvor man, som noget helt nyt, ville se på digteren inde fra og ikke ude fra.

Den udstilling er udsat af økonomiske årsager og som en feberredning kommer der i stedet en udstilling med Karen Bit Vejles store papirklip.

- Vi er ikke ved at gå fallit, men lige nu har vi ikke de cirka to millioner kroner, det koster at sætte udstillingen op om den mere ukendte del af Andersens liv, siger Torben Grøngaard Jeppesen, chef for Odense Bys Museer.

Han mener, at det er vigtigt, af hensyn til publikum og husets eget ambitionsniveau, at HCA-museet hele tiden udskifter udstillingsmiljøet.

- Da museet skulle producere "De Vilde Svaner", måtte vi også ud og hente fondspenge. Sådan er det. Det kan være tungt, men det er nødvendigt.

Krisen er gået hårdt ud over de store virksomheder og deres fonde, som der blive færre af. Derfor står flere kulturinstitutioner i kø for at få en del af fondskagen.

Chefen fortæller, at museet for længst har skaffet flere hundrede tusinde kroner til udarbejdelse af konceptet til den pågældende HCA-udstilling - og det ligger også klar.

- Det er helt sikkert, at vi skal rende længere og hurtigere, for at sikre os midler fra de rigtige fonde. Alligevel føler jeg mig overbevist om, at vi kan sætte udstillingen op til efteråret, lyder det optimisktisk fra museumschefen. (jb.)

Ingen penge til stor udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce