Ingen huskunstner til Fyn


Ingen huskunstner til Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Man vægrer sig lidt ved at tro det, men udskriften fra Kunststyrelsens kulturministerielle hjemmeside er ikke i tvivl:

På listen over, hvilke danske forvaltninger, institutioner og organisationer, der har søgt og fået en huskunstner, findes der ikke en eneste fra Fyn.

Det gør der heller ikke fra Bornholm og Lolland-Falster, og man kan godt undre sig, for vicedirektør Vagn Jelsøe i Kunststyrelsen hævder ellers, at man har bestræbt sig på at fordele puljen på to millioner kroner for 2004/5 så ligeligt som muligt over hele landet.

Her ville vi gerne have talt med Vagn Jelsøe, men hans telefon er stum og tyder på sommerferie i regnvejr.

Derfor kaster vi os igen over listen fra Kunststyrelsen.

Her står nemlig navnene på de steder, der har fået del i de kulturmidler, der med ansættelse af en rigtig kunstner i en periode skal fremme kunstforståelse i børnehøjde.

Midlerne er som sagt afsat til alle danske børn (bortset altså fra de fynske og de bornholmske og de lolland-falsterske). Og hensigten er, at de med en huskunstner - enten inden for billedkunst, dans, litteratur, musik eller teater - skal få et mere naturligt forhold til, hvad kunst er.

Altså er midlerne fra Kunststyrelsen en hjælp til de mange betrængte kunst- og formningslærere på skoler og i fritidshjem, som hverken kan få tid eller midler til at række.

Sådan nogle betrængte formningslærere findes åbenbart ikke på Fyn.

Det kan vi så vælge at være glade for. Hvis det ikke lige var for den mistanke, at de kreative fynske pædagoger og lærere har haft så travlt med at være kreative, at de ikke har været opmærksomme på den søgemulighed, Kunststyrelsen ellers annoncerede om i foråret med frist 3. maj.

Det er bare ærgerligt og måske også en kende sløvt. For nu er det bla. kun børnene i Hirsthals, Ringkøbing, Århus, Thy, Hinnerup, Brovst, Hadsund, Hundested, Ishøj, Gentofte, Ballerup Køge, Værløse og Græsted-Gilleleje, der får mulighed for at møde en rigtig levende kunstner i aktion.

Marianne Koch er journalist på kulturredaktionen.

Ingen huskunstner til Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce