Indvandrer og detektiv

"På fjendtlig grund" er mere en "bare" en krimi, mener vores anmelder.

Indvandrer og detektiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læser man mange krimier, kommer man virkelig i nærkamp med de små engelske byer.

Serien om kriminalkommissær Jack Frost af R.D. Wingfield foregår i Denton, Norfolk og serien om kriminalkommissær John Handford og hans assistent Khalid Ali foregår i Bradford i det vestlige Yorkshire.

Det gør den, fordi det var her, Lesley Horten arbejdede, dengang hun var lærer, inden hun blev fuldtidsforfatter med debutromanen "Et spørgsmål om skyld".

"På fjendtlig grund" er hendes anden krimi med det kulturelt så umage makkerpar Handford og Ali, og det virker nærmest, som om de to kører rundt i Ribe og finder ligene af unge piger i hver en snæver gyde.

Opklaringen af sagen, hvor flere af det bedre borgerskabs unge viser sig at være mindre dydige, end deres forældre tror, bringer læseren rundt i flere miljøer.

Herunder også Alis. For Alis bedste ven viser sig at være alt andet end god, og det bringer Ali i en loyalitetskonflikt, som man kan tage og føle på.

Diskussionen af ret og rimeligt, også når det gælder indvandrermiljøer, er lige aktuel i alle byer. Bradford. Ribe. Eller Odense. Og derfor er "På fjendlig grund" bedre end "bare" en krimi.

Om bogen

Lesley Horton: "På fjendtlig grund". Oversat af Torben Nilsson. 333 sider, 299 kroner, Klim.

Indvandrer og detektiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce