Improviseret danseglæde


Improviseret danseglæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tango på Fyn håber, at mange nye dansesko slår sig løs til nytårsbal

Det er ikke mere end otte-ni år siden de første improviserede tangotrin ramte de fynske dansegulve. Kort tid efter blev foreningen Baila el Tango - Tango på Fyn stiftet. Den skulle samle tangoentusiaster og udbrede kendskabet til den argentinske dans.

Jørgen Christoffersen, der er midlertidig formand for foreningen frem til den kommende generalforsamling den 27. januar, har været med næsten siden starten i 1996-97. Han har selv danset i seks år og har som mange åndsfæller rejst til tangoens moderland, Argentina, for at modtage undervisning.

- Der er mange danskere, der tager derover. Det er jo vuggen. Det er dér, det sker, fortæller Jørgen Christoffersen.

Følelserne bestemmer

For tiden kan han mønstre 90 medlemmer på Fyn. Ganske imponerende for en sydamerikansk dans. Men ikke så overvældende endda ud af en befolkning på omkring en halve million. Derfor skulle nytårsballet gerne trække nye ansigter til.

- Jeg er overbevist om, at mange ville falde for tangoen med det samme. Den adskiller sig meget fra traditionel standarddans. Den er ikke så skematisk, men langt mere improviseret. Musikken og ens egne følelser bestemmer udfaldet. Så sætter du fire par på dansegulvet, vil ingen af dem fremføre samme dans, fortæller formanden.

Han er tilfreds, hvis 40 møder op. Men det gør bestemt ikke noget, hvis tallet bliver dobbelt så højt.

- Selv om det er Tango på Fyn, der arrangerer Nytårsballet, så byder vi alle velkomne. Jyder såvel som sjællændere. Men målet er først og fremmest at få nogle fynboer til at danse tango, siger Jørgen Christoffersen.

Improviseret danseglæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce