Ikke for børn under 11år


Ikke for børn under 11år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Harry Potter og de vises sten" er ikke for børn under 11 år.

Det mener Medierådet for Børn og Unge, der har til opgave at finde ud af, hvad der kan være skadeligt for børn og forklare hvorfor.

Medierådet erkender, at filmen bygger på en bog, som mange børn kender. Alligevel indeholder den så skræmmende scener, at den forbydes for børn under 11 år. F.eks. viser mange sære og uhyggelige væsener sig i pludselige og overraskende klip.

Desuden, argumenterer Medierådet, indgår der i filmens slutning nogle voldsomme kampe, hvor hovedpersonen kæmper for livet, og hvor virkemidlerne på både billed- og lydsiden understreger det farlige og overraskende.

Medierådet for Børn og Unge kan dog godt anbefale børn, der selv har læst eller fået læst bogen op, til at se filmen sammen med forældrene eller en anden voksen. Filmen indeholder mange gode gys, der kan deles med de voksne.

Det betyder, at forældre kan tage børn, der er fyldt syv år, med i biografen for at se "Harry Potter og de vises sten" - hvis forældrene skønner, at barnet er bekendt med filmens univers.

Merierådet understreger i øvrigt, at filmen ikke er med dansk tale, så børn skal kunne følge med i underteksterne for at forstå filmen.

Ikke for børn under 11år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce