Igen tid til skrifte-mål


Igen tid til skrifte-mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Synnøve Søe er tilbage som forfatter med endnu en erindringsbog forklædt som roman

Synnøve Søe er formentlig mest kendt for det talkshow, som hun lagde navn til og var vært på tilbage i halvfemserne. Eller for sin omsorgssvigtede barndom, som hun udleverede i debutromanen "Fars" fra 1989, der gjorde, at familien slog hånden af hende.

Men Synnøve er fortsat som forfatter, og nu udkommer "Skrifte", der er hendes syvende bog i rækken. Titlen peger igen på et personligt indhold; et opgør med fortiden og et forsøg på at få tilgivelse. Og selv om der står roman på omslaget, og fortælleren omtales som "hun", er der meget klare paralleller til Synnøves eget liv, som vi allerede kender det. Der er talkshowet, arbejdet med hjemløse børn i New York City, den problemfyldte opvækst skiftevis hos mor, far, på Tvindskole og hos mormor på Bornholm, hverdagen i dag med sønnen på Bornholm, familiens fortsatte afvisning af hende, farens død sidste forår osv.

Synnøve er netop blevet klandret for, at hendes romaner er for private, og det er også denne anmelders anke mod "Skrifte". De kamuflerede erindringer virker umotiverede så mange år efter, at Synnøve havde sine 15 minutters berømmelse. Samtidig er det ærgerligt, at hun ikke formår at følge op på romanen "Drengen på stigen" fra 2007, som blev udråbt til Synnøves kunstneriske gennembrud og sikrede hende Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat.

At Synnøve Søe kan skrive, er der ingen tvivl om, men når indholdet er for personligt, bliver fortællingen triviel.

Om bogen

Synnøve Søe: "Skrifte", 146 sider, 199 kroner, People’s Press.

Igen tid til skrifte-mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce