I hælene på Stieg Larsson


I hælene på Stieg Larsson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Sverige har man forstået at gribe den enorme interesse for krimier.

For Ystad i Skåne er Henning Mankells Kurt Wallander blevet en sand turistmagnet, og i hovedstaden Stockholm bliver turister nu tilbudt rundture i hælene på afdøde Stieg Larssons helte.

På turistkontoret i Ystad kan man få Wallander-brochuren, hvor der er guide til Mariagatan, hvor Wallander bor, til Hotel Continental, hvor han gerne spiser og drikker, ofte i selskab med datteren Linda og videre til Lilla Norregatan,

Stockholms Stadsmuseum vil hen over sommeren arrangere guidede krimiture i hovedstadens centrum, der er en del af romanmiljøet i afdøde Stieg Larssons succeskrimier.

De fleste af Stockholms besøgende holder sig inden for bydelen Gamla Stan, men hvis turisterne tager på en af krimiturene, vil de for eksempel komme forbi den fiktive lejlighed i Fiskargatan, hvor superhackeren Lisbeth Salander i Stieg Larssons krimitrilogi skjulte sig for efterretningstjenesten SÄPO.

Andre guidede ture skal give et indblik i miljøet i forfatter Jens Lapidus' hårdkogte romaner, der foregår omkring Stockholms hovedbanegård. (mko)

I hælene på Stieg Larsson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce