Hyperrummets helte

Den heroiske jediridder Obi-Wan Kenobi løfter sit lyssværd mod en fjende.

Hyperrummets helte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Galaksekrig og lyssværdsdueller for stjerne- krigere i alle aldre. Action- pakket science fiction-animation hægter sig over- bevisende på George Lucas' omfattende "Stjerne- krigen"- univers

Nu skal galaksekrigerne passe på, at de ikke får popkornene galt i halsen. George Lucas' drengefantasier fra en fjern galakse for længe siden har med Dave Filonis animerede sci-fi-film "Star Wars: The Clone Wars" taget springet fra liveaction til computeranimeret eventyr.

"Stjernekrigen"-puritanerne, for hvem der ikke eksisterer andet en de oprindelige film i deres originale form, er sikkert over alle bjerge og vil givetvis alligevel ikke værdige filmen et blik. Men alle os andre, som holder af Lucas' fantasifulde univers og har affundet os med legetøjsfigurerne, sengetøjet, læskedrikkene, bøgerne, fastelavnsdragterne, spillene og resten af den omfattende følgeindustri, kan ånde lettet op.

"Star Wars: The Clone Wars" føles nemlig ikke som den helt overrumplende og grænseoverskridende mange havde forventet. Filmen falder naturligt i forlængelse af de efterhånden mange computerspil og den seneste håndfuld films legetøjsagtige look, men alligevel bør man nok justere sine forventninger en smule.

Sammenlignet med seriens øvrige film blegner Filonis film en anelse - det gør altid større indtryk at se rigtige mennesker i fantastiske omgivelser og situationer - men på sine egne præmisser fungerer filmen nu ganske fint som en lille fortælling fra Lucas' omfattende og evigt ekspanderede univers. Så med mindre man har en uforklarlig antipati over for animationsfilm eller "Stjernekrigen" generelt, vil jeg vædde mit gamle lyssværd på, at de fleste vil føle sig flot underholdt af "Star Wars: The Clone Wars" kulørte rumkrigsramasjang.

Dristig kidnapning

Klonkrigen har et fast tag i galaksen. I kampen mod grev Dooku (Christopher Lee) og hans hære af separatistkrigere fra den mørke side, er jediridderne afhængige af handelsruterne, der bevogtes af den berygtede Hut-gangsterklan. Men Dooku og hans snigmorder Ventress (Nika Futterman) har iværksat en dristig plan, der skal miskreditere jediridderne.

Uvidende at de er på vej i en fælde begiver Anakin Skywalker (Matt Lanter) og hans lærling Ahsoka Tano (Ashley Eckstein) sig sammen med en håndfuld kommandosoldater ud for at befri gangstren Jabba The Huts søn, som er blevet kidnappet af Dookus håndlangere.

Historien passer for så vidt fin ind hvilket som helst sted i "Stjernekrigen"-galaksen. For mange vil det afgørende spørgsmål altså være hvordan de velkendte sci-fi-fantasy-scenarier tager sig ud i animeret form. Vi har set det før i tv-serien "The Clone Wars", der løb i tre sæsoner fra 2003 til 2005, men det er altså første gang, at Lucas' sci-fi-verden kan opleves på biograflærrederne i animeret form.

Gnidningsløs overgang

Overgangen til computeræstetikken er gået forbløffende gnidningsløst. Måske fordi vi i de sidste par film er blevet præsenteret for et udtryk som i stigende grad indarbejde et computergenereret, legetøjsagtigt look, der lå temmelig langt fra de gamle films relativt realistiske visualisering. "The Clone Wars" læner sig effektivt op ad de sidste par films legetøjsagtige feel, men har alligevel en helt særlig æstetik, der gør den til noget specielt. Til tider meget marionetagtig. Hvilket ikke kan være helt tilfældigt, da figurerne mest af alt ligner dukker skåret ud i træ, med overkarikerede ansigtstræk og karakteristiske, lidt kluntede og hurtige bevægelser.

Er man bekendt med "Stjernekrigen"-universets utallige handlingstråde og intriger er det ikke svært at springe ombord når Dave Filoni og hans animatorer fra Lucasfilm Animation fantasien løs i "stjernekrigen"-galaksen. Og denne gang kan alle i øvrigt være med. "Star Wars: The Clone Wars" henvender sig åbenlyst til en yngre målgruppe end normalt, idet filmen i udvalgte biografer vises i en dansk versionering.

"Star Wars: The Clone Wars"

(Amerikansk). Spilletid: 98 min. Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år. Biocity & CinemaxX Rosengård, Odense, Panorama, Middelfart , Scala, Svendborg.

Hyperrummets helte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce