Hvidt maleri truer tre mænds venskab

Lars Ranthe (til venstre) er kunstelskeren Serge, hvis dyrtindkøbte hvide maleri provokerer vennen Marc, der bliver spillet af Paw Henriksen.
Foto: Morten Fauerby

Hvidt maleri truer tre mænds venskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Ranthe - kendt fra "Sommer" og "Pagten" - vender hjem til Odense med gæstespillet "Kunst"

Der er langt fra rollen som den sympatiske Jakob i tv-serien "Sommer" til nissefar Fabio i "Pagten", men for skuespilleren Lars Ranthe er det netop alsidigheden, der er drivkraften bag jobbet som skuespiller.

Når han tirsdag og onsdag er i Odense, hvor grunden til hans skuespillerkarriere blev lagt, er det i en helt tredje rolle som kunstelskeren Serge i Svalegangens opsætning af Yasmina Rezas skuespil "Kunst".

- Det er et fantastisk stykke at spille, fortæller den 40-årige skuespiller og giver et rids af handlingen:

- Vi møder tre mænd, hvis venskab i løbet af mange år er støvet til i en bestemt form. Men da Serge køber juvelen i sin samling, et forholdsvis hvidt maleri for en forfærdelig masse penge, afstedkommer det voldsomme frustrationer hos især en af vennerne.

Det er denne frustration, der skaber fundamentet for forestillingens afsøgning af, hvad kunst og ikke mindst venskab egentlig er for størrelser.

- Uenigheden rokker ved de fastlåste opfattelser, mændene har af hinanden. Maleriet bliver katalysator for en erkendelse af, at mennesker forandrer sig. Man kan ikke blive ved med at være, som da man var 18. Hvis venskabet skal holde, er man nødt til anerkende den udvikling, i stedet for at se den som en trussel, en form for løsrivelse, forklarer Lars Ranthe.

Paw Henriksen spiller vennen Marc, der i den grad lader sig provokere af maleriet, mens Kristian Ibler er forsoneren Yvan, der for enhver pris hellere vil glatte ud end optrappe konflikten

Lars Ranthe glæder sig til et gensyn med sin gamle læreplads, hvor han ikke har været siden 1998.

- At skulle stå på Odense Teaters scene igen, giver mig lyst til at stramme mig ekstra an. Det er jo lidt som at komme hjem til familien og vise, at man har klaret sig godt, ler han.

Lars Ranthes nærmeste fremtidsplaner står i Shakespeares tegn. Han skal sandsynligvis medvirke i "Macbeth" på Østre Gasværk i foråret, og derefter vender han tilbage til Det Kongelige Teater og genopsætningen af den anmelderroste udgave af "Richard III". En forestilling, der for øvrigt er spækket med Odense-uddannede skuespillere: Søren Sætter-Lassen, Kirsten Olesen, Sonja Richter, Olaf Johannessen og Peter Plaugborg.

Odense Teater, tirsdag og onsdag kl. 19.30

Hvidt maleri truer tre mænds venskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce