Husmor og filmstjerne på en gang

- Nej tak, jeg skal have et barn og skal ikke være med i en film, sagde Julia Roberts, da hun blev tilbudt en rolle i "Duplicity", der får premiere på fredag. Med Roberts i en hovedrolle sammen med Clive Owen.
Foto: UIP

Husmor og filmstjerne på en gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julia Roberts elsker rollen som husmor. Alligevel gør hun comeback som hovedrolle-indehaver, når filmen "Duplicity" får premiere i biograferne på fredag

Film: De senere år har skuespillerinden Julia Roberts karriere mest budt på biroller. Ved dette års Oscar-uddeling var hun end ikke at finde på den røde løber. Ikke fordi hun ikke var inviteret, men fordi hun valgte at blive hjemme hos familien og se showet i fjernsynet.

Siden Julia Roberts 4. juli 2002 sagde ja til kameramanden Daniel Moder ved et romantisk midnatsbryllup på hendes ranch i New Mexico, har familielivet haft højeste prioritet. Efter en række forhold til kendte mænd som Liam Neeson, Kiefer Sutherland, Matthew Perry og et kort ægteskab med Lyle Lovett lader det til, at Julia Roberts har fundet manden i sit liv, og sammen har de fået tre børn. Tvillingerne Hazel Patricia og Phinnaeus "Finn" Walter på fire samt sønnen Henry Daniel Moder, der blev født i juni 2007.
DB-IN: JULIA ROBERTS
(Mor og superstjerne)
Billedtekst: I de senere ...
DB-IN: JULIA ROBERTS (Mor og superstjerne) Billedtekst: I de senere ...
Foto: UIP

Udvidet horisont

Men nu er hun tilbage. På fredag har filmen "Duplicity" premiere i de danske biografer, og det er derfor, Julia Roberts denne dag giver interview til Fyens Stiftstidende, mens børnene leger i et nærliggende værelse på Ritz Carlton-hotellet i New York. Imens svarer mor Julia beredvilligt på spørgsmål fra journalisterne om børn, om rollen som arbejdende mor og om den nye film.

- Det at få børn har på mange måder udvidet min horisont, siger Julia Roberts, der uden fortrydelse konstaterer, at de tre små har betydet et farvel til sene aftenfester og stille stunder.

- Jeg falder typisk i søvn lidt over otte hver aften, og de seneste år har de fleste af de film, jeg har set, været målrettet et publikum på under fem, griner hun.
Fakta
Julia Roberts er tit at finde med en støveklud i hånden eller strikketøj mellem hænderne, hvis hun da ikke er i gang med at fremtrylle et hjemmelavet måltid med grønsager fra køkkenhaven.
DB-IN: JULIA ROBERTS
(Mor og superstjerne)
Billedtekst: I
DB-IN: JULIA ROBERTS (Mor og superstjerne) Billedtekst: I "Duplicity" ...
Foto: UIP

Har tjent millioner

Den 41-årige skønhed kunne sagtens trække sig tilbage og hellige sig et luksuriøst familieliv uden indblanding fra nysgerrige reportere og krævende fans. Biografgængere verden over har indtil videre betalt 2,5 milliarder dollars for at se hendes film, og hendes personlige formue tæller millioner af dollars. Hun har hjem i både New York, LA og New Mexico og elsker rollen som husmor.

Julia Roberts er tit at finde med en støveklud i hånden eller strikketøj mellem hænderne, hvis hun da ikke er i gang med at fremtrylle et hjemmelavet måltid med grønsager fra køkkenhaven.

I et interview med magasinet Allure afslørede Julia Roberts for nylig, at præsident Obama og hans familie, talkshow-værten Oprah Winfrey, komikeren Tina Fey og kollegaen Tom Hanks med frue ville være blandt gæsterne til hendes drømmeselskab. "Så ville jeg servere kylling og en stor salat fyldt med pinjekerner, gedeost, tranebær og æbler," udtalte hun.

Sagde nej til rolle

Rollen som husmor er imidlertid ikke alt. Julia Roberts er glad for at være tilbage på arbejdsmarkedet - selv om det krævede en smule overtalelse.

- Da jeg blev tilbudt rollen i "Dulicity", var jeg gravid med Henry. Jeg sagde "nej tak, jeg skal have et barn, og ikke være med i den her film".

Det svar stoppede hverken medspiller Clive Owen eller instruktør Tony Gilroy. De besluttede sig for at udskyde filmen og vente, til Julia var klar, og sådan blev det. Da Henry var otte måneder gammel, begyndte indspilningerne, der bl.a. foregik i Rom, New York og på Bahamas.

- Det gode ved at arbejde overskygger altid det dårlige, og selv om jeg er lykkelig for mit liv som mor og kone, er skuespillet stadig en vigtig del af mig. Når det kommer til at vælge roller, er mine prioriteter de samme, som de altid har været. I forhold til "Duplicity" handler det om, at jeg kunne lide manuskriptet, og så ville jeg rigtig gerne arbejde sammen med Clive igen, siger Julia Roberts, der sidst spillede over for Clive Owen i filmen "Closer" fra 2004.

Jeg er meget forkælet

Rollen som arbejdende mor stiller nye krav, men vilkårene er til at leve med.

- Det kan være virkelig hårdt at være arbejdende mor, men jeg er meget forkælet. Jeg har haft mulighed for at tage min familie med på optagelserne, og både mine kolleger og instruktøren har været enormt forstående over for, at jeg engang imellem måtte afbryde arbejdet for at amme, siger Julia Roberts, der ikke bærer præg af kombinationen af manglende søvn og hårdt arbejde. Hun har hverken sorte rande under øjnene eller for mange kilo på sidebenene.

- Jeg ville ønske, at alle arbejdende mødre kunne have de samme vilkår som mig. Selvfølgelig er det hårdt at indspille en film og samtidig være mor til tre børn på under fem år, men jeg er meget privilegeret i forhold til de fleste andre, siger hun.

Og så er tiden med skuespillerinden pludselig gået. Med et venligt nik og et tak for i dag bliver fortryllelsen hævet, og Julia Roberts skal videre til næste interview. Snart sænker tusmørket sig over Manhattan, men da Julia Roberts kort tid efter kommer ud af døren lyser papparazziernes blitz-lys hele gaden op.

Om filmen

"Duplicity" har dansk premiere på fredag og anmeldes i morgen i Fyens Stiftstidendes kulturtillæg NU. Julia Roberts og Clive Owen spiller to tidligere efterretningsagenter, der prøver at score kassen, så de kan trække sig tilbage sammen.

Husmor og filmstjerne på en gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce