Huskunstneren


Huskunstneren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stifteren af Middle East Peace Orchestra står bag fire koncerter ved den første Carl Nielsen Festival.

Konkurrenceinstrumentet er klarinet, men det er oboisten Henrik Goldschmidt, der er huskunstner, når Den 4. Internationale Carl Nielsen Klarinet Konkurrence & Festival begynder i Odense sidst på måneden.

Aftalen blev truffet på en græsplæne ved Askov Højskole sidste sommer. Marianne Granvig, der er generalsekretær for Carl Nielsen Konkurrencerne og selv violinist, underviste på sommerstævnet, hvor også Henrik Gold-
schmidt var lærer. Da hun beskrev planerne for festivalen, der skal lede frem mod fejringen af Carl Nielsens 150-årsdag i 2015, var oboisten straks med på idéen.

- Han har fået til opgave gennem fire koncerter at vise så mange sider af musikeren Henrik Goldschmidt som muligt, siger Granvig.

Goldschmidt er solooboist i Det Kongelige Kapel, men er især kendt som stifter af Middle East Peace Orchestra, der er et unikt samarbejde mellem jødiske, muslimske og kristne musikere.

- Henrik Goldschmidt er en spændende, farverig og vidtrækkende musiker med et stærkt budskab, og et menneske der formår at kigge længere end til sin egen næsetip, siger Marianne Granvig.

De fire eller flere sider af Henrik Goldschmidts musikerskab, man får at høre ved festivalen, omfatter både klassisk musik, danske sange og den traditionelle jødiske klezmer. Ved koncerten med Sjællands Strygekvartet er Henrik Goldschmidt solist i obokvartetter af Mozart og den langt mindre kendte italiener Alessandro Rolla.

Sammen med det ene af sine egne klezmerorkestre, Klezmer Zahav, sætter Henrik Goldschmidt klezmer-perspektiv på spillemanden Carl Nielsen. Danseforestillingen "Univers" er et samarbejde mellem Middle East Peace Orchestra og Uppercut Dance Theatre, hvor tre dansere og tre musikere lader skøndans, latin og street dance udfordre hinanden.

Og så er Henrik Goldschmidt konferencier ved kor-arrangementet "Tak for sangen, Carl", hvor Middle East Peace Orchestra, den kurdiske sangerinde Mizgin, operasangeren Ingeborg Børch og flere fynske kor hver på deres vis bidrager med musikalske hilsner til 144-års-
jubilaren Carl Nielsen.

Festivalen varer fra 30. maj til 9. juni.

Huskunstneren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce