Hule som elver


Hule som elver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Midtvejskrisen kradser endnu en gang, længslerne raser og hormonerne flyver i Janus Kramhøfts elskværdige debutroman "Alle steder ser dig". Med citat fra Rilke, der fortsætter: "Du må forandre dig liv."

Sproget er et bedste ved dette skriftemål, en trang der øjensynligt griber forfattere midt i livet.

Den sikre stilist

Kramhøft er en sikker stilist, og hans fortælling om brødrene Martin, 34 år og fotograf på et dansk dagblad, og den lidt yngre Andreas, international anerkendt kunstner og playboy, fører læseren underholdende ned gennem Europa over Paris, Barcelona til Mallorca, hvor Martin skal mødes med sine børn og psykologen Marie, som han har levet sammen med i ni år.

Men ved rejsens mål er alting forandret. Martin har i Paris ikke blot mødt sin bror, men også hans nye dame - Andreas er ikke for fastholdere - forførende 25-årige Maja.

Og fordi Andreas sjofler Maja, føler Martin trang til at tage sig af hende. Smigret af hendes opmærksomhed affødt af usikkerhed og fristet af muligheden for sammen med hende at genoplive kunstnerdrømmen, som han og Marie drømte, dengang de mødte hinanden i Paris.

En god guide

Janus Kramhøft er intelligent og vidende, en god guide i Paris og Barcelona, og han foretrækker Nan Goldin (et af hendes fotografier illustrerer forsiden) frem for Leibowitz, Og så kender han sine lus på travet: Usikre, selvspejlende og konstant plaget af forestillingen om, at græsset er grønnere på den anden side. De er hule i ryggen og derfor temmelig uinteressante. Hvilket også overordnet bliver romanens problem.

Men man møder gerne personerne igen, når de har gjort sig fri af Rilkes sirenesang og lært sig at leve fuldt efter det gamle ord: "Min sjæl, hvad vil du mer".

Mogens Damgaard

Janus Kramhøft: "Alle steder ser dig". 176 sider, 268 kroner, Tiderne Skifter.

Hule som elver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce