Holger Danske-statue er sat til salg


Holger Danske-statue er sat til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sagnhelten bliver siddende under Kronborg Slot, men den version, der står ved hotel Marienlyst, skal sælges.

Originalstatuen af den berømte sagnfigur og danske nationalhelt Holger Danske er sat til salg.

Der er tale om en mindre kendt udgave, end den der sidder i de mørke kasematter på Kronborg Slot i Helsingør, skriver Helsingør Dagblad.

Statuen i bronze står ved indgangen til Hotel Marienlyst i Helsingør på en massiv sokkel af munkesten, og den er vurderet til en pris på 2,5 millioner kroner

Hos auktionshuset Lauritz.com kan man se, at det første bud, der er blevet givet på originalskulpturen, lyder på 1,7 millioner kroner.

Holger Danske vejer mellem 1500 og 2000 kilo, og han blev bestilt af Hotel Marienlysts daværende direktør Anders Jensen, der lod den opsætte ved hotellet i 1907.

Bronzestatuen blev udført efter en stor gipsfigur af billedhugger Hans Peder Pedersen-Dan, som levede fra 1859 til 1939.

Billedhuggeren havde dog helst set sin Holger Danske placeret i Kronborgs kasematter frem for hotel Marienlysts have. Derfor blev gipsversionen af Holger Danske dengang placeret under Kronborg Slot.

Her gik den med tiden gik til og blev i 1985 udskiftet med en ny model, støbt i beton, der bedre kan modstå klimaet og fugten nede i kasematterne.

Den bronzeskulptur, som hotel Marienlyst nu vil sælge, er altså originalen af den beton-statue, som flere millioner turister efterhånden har kigget på på Kronborg, skriver Helsingør Dagblad.

Myten om Holger Danske går på, at når riget er truet af en ydre fjende, så vil Holger Danske rejse sig, og stenfiguren vil blive til kød og blod og gå i forsvar for fædrelandet.

Det har ikke været mulig for Helsingør Dagblad at få en forklaring fra Hotel Marienlyst på, hvor Holger Danske nu skal sælges.

Holger Danske-statue er sat til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce