Høst og Hedvigs kogebog

Billedkunstner Jo Dam Kærgaard, der har samlet Hedvig Høsts opskrifter i bogen "hedvigs Køkken" har tidligere sammen med sin mand Steffen brandt skabt udstillingsprojektet "25 vandringer i Høst fodspor".

Høst og Hedvigs kogebog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi er nok mange familier, der gemmer vore formødres egne personlige opskriftbøger.

Deri prøver vi så at læse familiens historie efter, hvor mange fedtpletter, der er dér, hvor yndlingsopskrifterne står.

Således også billedkunstner Jo Dam Kærgaard. Hun og ægtemanden Steffen Brandt har tidligere lavet projekter om den bornholmske billedkunstner Oluf Høst og hans brændende farver. Men med kogebogen "Hedvigs Køkken" har Jo Dam Kærgaard selv taget fat om familien. Og familiens mad.

Den stod Oluf Høsts kone Hedvig Høst for. Hun var en rigtig kunstnerkone, hvis himmerige var, når ægtemanden var glad. Og glad var han, når han f.eks. fik "Rød frokostsalat med karse".

Som der står på side 71 under opskriften og et delikat salatbillede. "O. synes det smager friskt og dejligt, men han foretrækker, at der er hakkede ansjoser i".

Jo Dam Kærgaard har med "Hedvigs Køkken" skabt en kogebog, der fremstiller mad, som man lavede, da Høst og familien var på toppen i første halvdel af 1900-tallet. Det eneste, jeg mangler, når nu bogen tager udgangspunkt i en berømt families køkken, er en mere udførlig lille tidstavle over familien og dens medlemmer.

Som det er nu, er her store og smukke billeder fra familiens hjem Norresán i Gudhjem, hvor der i dag er museum. Men de små indsatte billeder af familien med børn står så underligt uformidlede i top eller bund på de sider, hvor der også er opskrifter.

Forklarende billedtekster ville have hjulpet.

Om Bogen

Jo Dam Kærgaard: "Hedvigs køkken". 96 sider. 125 kroner. Udgivet på Oluf Høst Biblioteket. Kan købes på Oluf Høst museet.

Høst og Hedvigs kogebog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce