Rafael Payare skulle have dirigeret Odense Symfoniorkester to gange i denne uge, men en forestående familieforøgelse sender en afløser på podiet.

Den venezuelanske dirigent Rafael Payare, der i 2012 vandt den danske Malko-konkurrence for dirigenter, skulle have dirigeret Odense Symfoniorkester torsdag og fredag i denne uge, men da hans hustru er højgravid, har han bedt om at blive løst fra sin kontrakt.

Med ganske kort varsel er det lykkedes musikchef Finn Schumacker at engagere en vikar, nemlig den lettiske dirigent Andris Poga.

Det er langt fra første gang Andris Poga hjælper et orkester i nød. I september og december 2013 trådte Poga til i sidste øjeblik i stedet for dirigent George Prêtre og Mikko Franck på Salle Pleyel med Orchestre de Paris. I oktober 2014 erstattede han Lorin Maazel og Valery Gergiev på en turné til Asien.

Koncerterne torsdag 31. marts og fredag 1. april kl. 19.30 indledes med Prokofjevs "Løjtnant Kijé-suite".

Hovedværket er Mozarts "Requiem" med mezzosopranen Annelie Sophie Müller, sopranen Ann-Helen Moen, barytonen Johannes Held og tenoren Peter Lodahl. Der ud over medvirker Filharmonisk Kor.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Kulturredaktør på Fyens Stiftstidende & Fyns Amts Avis fra 2012. Stofområder: scenekunst og klassisk musik. Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus 1992. Fastansat på Fyens Stiftstidende fra 1994. Sidder i bestyrelsen for Fynske Mediers medarbejderforening. Til marts 2015 medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Medlem af Reumert Juryen fra 2014. Gift og bosat i Odense-forstaden Snestrup.