Høj cigarføring


Høj cigarføring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den er rap, larmende, skræmmende, romantisk og så tager den ikke sig selv alt for alvorligt. Og først og fremmest vil "Hellboy" være ved, at det er en tegneserie. Med alt hvad det indebærer af visuel energi, fanden-i-voldsk skaberlyst og alle de urimeligheder, man gerne bærer over med, fordi man er godt underholdt.

Derfor må man gå ud fra, at tegneren Mike Minolas og instruktøren Guillermo del Toros første "barn" netop kun er det første. Der er stof til flere eventyr i det knaldrøde, ci-garrygende, elskværdige monster med de afsavede bukkehorn, der fødes ud af helvede i en djævleseance, som nazisterne afholder en stormfuld nat i Skotland.

Heldigt for klodens fremtid forpurres sabbaten af en amerikansk indsats-enhed ledet af parapsykologi-professor Broom, som tager sig af djævleynglen og opdrager knægten til at slås i den gode sags tjeneste.

Og det bliver der brug for, da nazisterne langt fra har opgivet deres djævelske plan om at slippe ragnarok løs i samarbejde med den udødelige russiske munk Rasputin, der må lægge navn til meget.

Hellboy må slås mod balsamerede sadister, kz-lejrens Ilse, forbenede bureaukrater og slimede bæster med skarpe tænder, som formerer sig med lynets hast. Alt imens han vansmægter efter pyromantikeren Liz, der har det med at bryde ud i lys lue, når hun bliver gal.

Og alligevel kan han, i Ron Perlmans imponerende skikkelse, hver gang rejse sig, børste støvet af sig og småbandende tænde sin uundværlige cigar. Og det vil han gøre igen, stol på det.

Høj cigarføring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce