Ho-ho ha-ha-ha!


Ho-ho ha-ha-ha!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TIL GRIN?: Latterklubben i Odense byder på grinagtig afstresning for alle

Tungen hænger ud af halsen på de små 50 deltagere, og hænderne blafrer frem og tilbage ved ørerne, mens de griner hysterisk.

- Hahahahahaha!

Det er løvegrinet. Lederen af Latterklubben, Janne Vindskorp, har netop introduceret det som det mest grænseoverskridende af dem alle. Her skal deltagerne også turde at være grimme.

- Vi bryder nogle grænser ned og føler et større fællesskab. Man får accept af hinanden og dermed også af sig selv. Vi kan ikke forvente, at vores liv bliver sjovt og spændende, hvis vi altid gør, som vi plejer, forklarer Janne Vindskorp.

Kontakt med det samme

Den 39-årige odenseaner er uddannet latterinstruktør på Det Danske Latterinstitut, og åbnede sidste år Odense Latterklub. En uforpligtende klub uden medlemskab eller kontingent, og arrangementerne er gratis.

Årets første møde er det første, efter at klubben flyttede lokaler fra Studenterhuset til Badstuen. Henad klokken 19.00 er salen fyldt med både stamgæster og en masse nye nysgerrige.

Alderen spænder fra unge i tyverne til pensionister - de fleste er kvinder. En af de flittige besøgende er dog 53-årige Ernst Trap.

- Jeg synes, det har givet mig selvtillid og åbenhed over for andre mennesker, fortæller den arbejdsløse sælger.

Ingen humor

Han og de andre danner rundkreds på gulvet med Janne Vindskorp i midten. Med viltre arme og kroppen vuggende frem og tilbage introducerer hun latteruniverset.

- Vi fremprovokerer latteren ved at simulere grin. Dér, hvor den ægte latter bryder ud, kommer den inde fra hjertet, for der er jo ingen humor i latteryoga, siger hun.

Og så går øvelserne i gang. Allerede ved de 20 sekunders grin i starten har flere svært ved at holde ægte klukken tilbage. Men også det lukkede Uffe Ellemann-grin, det omkringfarende radiobil-grin og så løvegrinet hitter.

Mellem alle latterbrølene vender omkvædet "Ho-ho ha-ha-ha" tilbage. Energisk dirigeret af Janne Vindskorp griner alle rytmisk, mens de klapper i hænderne. Nogle kan ikke stå stille og danser lidt fra side til side, blandt andre Birgitte Rasmussen.

- Jeg får et frikvarter og bliver ladet op. Det er en fin måde at dyrke sport på, for du får virkelig brugt kroppen, siger den 52-årige fysioterapeut.

Euforisk tilstand

Efter en halv time med grin, latter, klukken og leen er temperaturen steget godt i lokalet. Så aftenens højdepunkt og klimaks, den frie latter, kommer som kaldet. De varme og smilende deltagere sætter sig i fire rundkredse på gulvet, hvor der skal grines løs den sidste halve time. Og det bliver der så. For enkelte så voldsomt, at hosteanfald bryder ud, for andre så intenst, at sveden pibler frem. I den ene cirkel sidder 25-årige Maria-Sophie Schmidt og holder sig på maven. Hun er her for anden gang.

- Jeg skulle lige tage mig sammen til at komme igen, for det er ret grænseoverskridende. Men januar er så trist, og eksamen venter, siger hun.

Maria-Sophie Schmidt studerer nordisk på Syddansk Universitet, men det er ude af tankerne.

- Jeg er i en tilstand af eufori og glæde, fastslår hun.

Aftenen slutter med, at alle rejser sig op i de fire rundkredse og tager hinanden i hænderne og løfter dem, mens de går grinende mod midten, som når man laver tjørnehæk i Tornerose.

Cirklerne bryder op og alle falder i den sidste omgang:

- Ho-ho ha-ha-ha! Ho-ho ha-ha-ha!Latterklubben mødes igen tirsdag kl. 19 på Badstuen, hvor der er gratis adgang. Fremover bliver hvert arrangement den første tirsdag i måneden.

Ho-ho ha-ha-ha!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce