Hjertet på rette sted


Hjertet på rette sted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ROMAN

Irene Bonnicksen: "Vilde roser"

"Vilde roser" er en fortælling fra hjertet. En velment og stort opsat historie om den 13-årige Christian, der bliver venner med sigøjnerne Meti og Musha nede fra det lokale asylcenter. Christian har for kort tid siden mistet sin far i en bilulykke og ser nu en faderfigur i Musha. Sammen begiver de sig ud på et eventyr, der bringer Christian væk fra sin sorg, sin hverdag og ind i et sigøjnersamfund, han ikke anede eksisterede.

På bagsiden af bogen har instruktøren Martin Miehe-Renard skrevet sin uforbeholdne ros til historien. Og som om det ikke er nok, står der også meget rosende ord på bagsideflappen, hvor filmmanden Steen Herdel anbefaler, at den straks bliver filmatiseret.

Denne servering på et sølvfad, nu-skal-vi-nok-fortælle-dig-hvad-det-handler-om, går desværre igen i selve bogen. Her bliver personerne ofte beskrevet på en måde, så man i hvert fald ikke er i tvivl om, hvad man skal mene.

Og det er en skam. For der er ingen tvivl om at Irene Bonnichsen har hjertet på rette sted, og at det er personlige oplevelser, som ligger til grund for hendes debutbog.

Men når det er sagt, så synes jeg aldrig, at historien rigtigt folder sig ud. Den bliver i visse passager for klicheagtig og postulerende. Sigøjnerne er de gode, varme, dejlige mennesker, som kan lære de kolde, fordomsfulde danskere en masse, hvis de bare tør åbne deres hjerter. Det bliver lidt for sort-hvidt efter min mening. Og det er ærgerligt, for vilde roser er faktisk en flot tænkt fortælling, der bare ikke helt springer ud hverken som en særlig vild eller særlig smuk, litterær blomst.

Måske den faktisk skal filmatiseres, før den bliver vedkommende.

Irene Bonnicksen: "Vilde roser". 224 sider. Gramma

Hjertet på rette sted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce