B. S. Paris: "Bag lukkede døre". Genre: Thriller - Domestic Noir.

Forlaget Jentas: 404 sider. 199,95 kroner.

 

Det grumme i det nære, og kan man stole på sine sanser er  nøgleord i den nye domestic noir-genre i den vidtspændende krimilitteratur. Genren kræver en eminent forfatter, der forstår antydningens kunst. B. A. Paris gør det rigtg godt. Ret hurtigt får man fornemmelsen af, at der er noget forrygende galt i Jack og Graces ægteskab, som vi følger med Grace som den vel lidt naive fortæller. Men på den anden side, kan det virkelig  passe, at en adovkat med spceciale i at forsvare kvinder, der udsættes for vold af deres partner, selv er en voldelig skiderik. En kontrolfreak er han i hvert fald, hvad der  ret hurtig afsløres. Men hvad så med hans erklærede kærlighed til Graces søster med Downs syndrom. Er det blot et skalkeskul for en gennemført ond person, der skubbede hende ned af en trappe, eller var det et uheld? Ja, det er ikke rigtig til at vide.

Mere skal ikke røbes om plottet, blot skal det understreges, at forfatteren får fortalt en historie, der bare bliver grummere for hver side, man vender.

Af Henning Frandsen

 

5 stjerner

  • Kolofon

    Af:

    Journalist ved Jyske Fynske Mediers Assens-redaktion. Uddannelse: Kontoruddannelse, historie og samfundsfag ved Aarhus Universitet, voksenunderviser ved Odense Seminarium. Arbejdet som bl.a. kontorassistent, postassistent, totalisatorfunktionær,vicevært, arbejdsmand, støberiarbejder, lærer på vuc og tekniske skoler og aftenskoleunderviser. Freelancejournalist på LokalAvisen Assens i 2000, og siden da som journalist i Fyens Stiftstidende-koncernen med arbejdssted i hhv. Tommerup St. og Assens. Stammer fra Aarhus, men har boet i Aarup siden 1997 og gør det sammen med kone, søn og kat.