Bøger: - Gennem 30 år har jeg set meget helvede og mindre paradis, men selv i de værste kriser har jeg set menneskeligt mod. De erfaringer vil jeg gerne dele med andre - i det håb, at vi genopdager det danske livssyn, som jeg tog med mig, da jeg rejse ud.

Tidligere vicehøjkommissær i FN's Flygtningehøjkommissariat Søren Jessen-Petersen lægger ikke fingrene imellem, når han skal skildre Danmarks nuværende forhold til "de fremmede" og hjælpen til samme. Denne hjælp - som den var, er og burde være - har han skrevet en bog om. Den hedder "Flugt og frihed" og handler om den humanitære frontlinje, den nu afgåede diplomat har arbejdet med i hele verden.

Han bor og arbejder i dag i Washington DC, er gæsteforsker på US Institute of Peace og endelig repræsentant for organisationen Independent Diplomat.

En diplomat i tjeneste må helst ikke have holdninger. I hvert fald ikke nogle, der går imod de, der er gældende på bjerget i hans eget land. Og det har Søren Jessen-Petersen. Han er en sand "independent" - uafhængig. Bogen udkommer på Gyldendal 19. juni og koster 299 kroner. (mko)