Hitter med 25-års jubilæum


Hitter med 25-års jubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STORT: Danmarks Smukkeste Festival laver historisk hitkoncert
183 bands og solister, 200 barer og boder, 9000 frivillige medhjælpere, sammenlagt ca. 40.000 festdeltagere og en Danmarkshistorisk hit-koncert.

Det er hovedingredienserne, når Danmarks Smukkeste Festival den kommende weekend kulminerer i forbindelse med sit 25-års jubilæum i bøgeskoven ved Skanderborg Sø. Allerede i går begyndte folk at trække til Skanderborg for at slå telt op. Men bortset fra dagens store talentkonkurrence Starfighters 2004, flankeret af Tim Christensen, tages der først i morgen for alvor hul på det rekordstore musikprogram med over 180 bands og solister.

Mens en anden af de store gamle musikfestivaler på Midtfyn i år opgav ævred, kan landets næststørste festival i Skanderborg se frem til de kommende dages invasion mere populær og økonomisk velfunderet end nogensinde.

Siden en flok lokale gutter i 1980 stablede det første lille underskudsgivende skovbal på benene, er der imidlertid løbet meget øl i fadølshanerne i bøgeskoven.

År for år voksede festen med den uundværlige Walther som maskot. Efter en krise i midten af 1990'erne med en efterfølgende fornyelse af musikprofilen og ikke mindst toptuning af selve fest-konceptet er der i dag millioner på kistebunden i festivalklubben, der står bag arrangementet. Forventningerne i år er en omsætning på omkring 60 mio. kr. Og der er ingen diskussion om, hvordan skovfesten i tæt samarbejde med kommercielle sponsorer skal skæres og fremtiden sikres.

Totalt udsolgt-skiltet, der blev hængt ud i år på rekordtid for to måneder siden, taler sit eget sprog om opbakningen til det festival-format, som arrangørerne har døbt og patenteret "antidagligdag". At festivalens billetpriser på få år er fordoblet til de nuværende 1200 kroner, har ikke afholdt nogen.

- Vi har lagt os fast som den dyre luksusfestival, der ikke har ambitioner om at opdrage vores publikum musikalsk. I stedet kommer de her fra hele landet med en forventning om at have det sjovt og hyggeligt med bunker af skægge barer, restauranter, events, høj service og masser af toiletter, siger festivalens formand, Kirsten Hansen.

Det høje serviceniveau og den fantasifulde udsmykning af skoven sikres ved hjælp af de 9000 frivillige hjælpere, som ud over at trække det praktiske læs også fylder godt op på pladsen blandt de ca. 21.000 betalende gæster.

Højdepunkt søndag

På trods af udenlandske topnavne som Pink, Pet Shop Boys, Velvet Revolver, Eamon og Sugababes, er festivalens formand sikker på, at den største jubilæumsgave til publikum er en stribe danske sange, der har holdt gennem mange år.

- Vi er utroligt stolte over, at det er lykkedes at stable en tretimers 25-års jubilæumskoncert på benene søndag med 25 af de største danske hits fra perioden 1980-2004 - et fra hvert år og fremført af de originale kunstnere. At store kunstnere stiller op for at spille et enkelt nummer, og at en række bands er blevet gendannet specielt til dagen, er en flot håndsrækning til festivalen. Det, tror jeg, bliver højdepunktet, siger Kirsten Hansen.

Hitter med 25-års jubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce