Hitler ville træne hunde til at tale

Hitler ville træne hunde til at tale.
Foto: Mary Evans Picture Library

Hitler ville træne hunde til at tale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nazisterne mente, at hunde kunne opnå samme intelligensniveau som mennesker

Selv efter Adolf Hitlers rablende standarder var idéen fuldstændig vanvittig: Lederen af Nazi-Tyskland ønskede at etablere et korps af talende hunde, der skulle bidrage til, at nazisterne kunne vinde Anden Verdenskrig. Det skriver mirror.co.uk.

Hundene skulle trænes til et udviklingsstadie, så de blandt andet kunne erstatte vagterne i nazisternes udryddelseslejre, var en anden af den forrykte diktators idéer.

Et speciel træningscenter blev etableret på Hitlers opfordring efter, at dyrepsykologer havde overbevist ham om, at hunde kunne trænes til næsten det samme intelligensniveau som mennesker.

Psykologerne påstod, at en airedaleterrier, den hed Rolf, var i stand til videresende beskeder ved brug af alfabetet. Hunden havde også en vis viden om poesi og gjorde sig tanker om religiøse spørgsmål.

En dachshund, med navnet Kurwenal, kommunikerede ifølge psykologerne ved at gø et bestemt antal gange for hvert bogstav. Og endelig var det hunden Don, som angiveligt formåede at efterligne menneskelige stemmer og "sige" "Sulten! Giv mig kager".

Den bizarre historie er gravet frem af historiker Jan Bodenson fra universitet i Cardiff. Han har fundet oplysningerne i Berlins statsbibliotek.

- Det er naturligvis fuldstændig forskruet. Men både Hitler og Himmler blev overbevist om projektet, siger han til mirror.co.uk.

- En del af nazisternes ideologi var, at der var stærke bånd mellem mennesket og naturen. For at være en god nazist skulle man også være god mod dyr. Menneskerettigheder var de ligeglade med, men ikke dyrs rettigheder, siger han.

Adolf Hitler havde selv to schæferhunde, Blondi og Bella. Minutter før Hitler tog sit eget liv i førerbunkeren i Berlin dræbte han Blondi. Men den kunne jo bare have sagt fra.

Hitler ville træne hunde til at tale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce