Hipt, frækt og møgbeskidt


Hipt, frækt og møgbeskidt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overbevisende svensk krimidebut.

Jens Lapidus, "CASH"

Han får Jan Guillou, Leif GW Persson og Arne Dahl til at ligne tøsedrenge. Jens Lapidus er ny mand på den svenske krimiscene, og han debuterer overbevisende med en hårdkogt ond beretning om Stockholms kriminelle underverden. Råmaterialet har han hentet fra sit virke som forsvarsadvokat, og krimien "CASH" er første bind i en planlagt Stockholm Noir-trilogi, hvis andet bind "Aldrig fucka upp" netop er udkommet på svensk.

"CASH" følger narkostrømmen gennem tre suspekte hovedpersoner, Jorge, Mrado og JW. Synsvinklen er deres, skurkenes, og hvis endelig politiet optræder, er det i forbindelse med bestikkelse. Krimien, der vel er på størrelse med et kilo heroin, drives frem af hovedpersonernes hævntanker og præsenterer - uden at moralisere - et Sverige indsvøbt i narko og dysfunktionalitet.

Lapidus er formentlig ude efter at levere en samtidsroman, der sparker røv, og forlaget sammenligner ham generøst med både Stieg Larsson og James Ellroy. Lapidus' insisterende stålhårde staccatosprog kan da også minde om Ellroys, men de afkortede, sms-agtige sætninger kommer i længden til at minde mere om teenagesprog end om hårdkogt lingo. Dertil kommer, at Lapidus kun i glimt tangerer Ellroys stilistiske fantasi og Larssons sproglige magi.

Anyways - at forlaget oversælger Lapidus skal imidlertid ikke forhindre nogen i at læse "CASH", der med sikkerhed er den mest hippe, frække og møgbeskidte afdækning af svensk underverden til dato.

Jens Lapidus: "CASH". Oversat af Niels Lyngsø. 480 sider, 299 kroner. Modtryk

Udkommer torsdag

Hipt, frækt og møgbeskidt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce