Hilsen fra cheferne

Merete Eldrup.
Foto: Ricky John Molloy/TV 2

Hilsen fra cheferne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvor er de på vej hen? Hvad er den største udfordring? Og hvad mener de selv, de skal gøre bedre?
Vi gav cheferne for landets to største tv-stationer mulighed for at bringe en nytårshilsen til deres seere

Kære seer!

I 2008 handlede avisoverskrifterne om TV 2 om dårlig økonomi og afskedigelser. I 2009 handlede overskrifterne om dårlig økonomi - men heldigvis også om meget andet som for eksempel nye fiktionsserier, nyskabelser på programsiden, rekordhøj tv-sening og endnu mere populære nichekanaler som TV 2 Zulu, TV 2 Charlie og TV 2 News trods større konkurrence.

Mit håb for 2010 er, at overskrifterne i endnu højere grad kommer til at handle om TV 2-kanalernes programmer og om de mange tilbud, som TV 2 leverer på internettet.

TV 2 vil meget hellere udvikle og forbedre sig over for fremtidens tv-seere end bruge tid på fortidens problemer. TV 2’s nye koncernstrategi slår derfor fast, at vores fokus er på TV 2’s hovedkanal som Danmarks Største Fællesskab, på udvikling og styrkelse af TV 2’s nichekanaler og på nye tilbud på nettet.

2010 byder på en række store udfordringer i et tv-marked, som alene i 2009 gav premiere til mindst otte nye danske tv-kanaler, og dermed øgedes konkurrencen til et historisk højt niveau.

En af opgaverne består i at sørge for, at TV 2 fortsat adskiller sig fra sine konkurrenter. TV 2 har altid adskilt sig fra DR, men vi har gennem flere år oplevet, at DR1 nærmer sig TV 2s profil fra den ene side, mens TV3 fra den anden side også forsøger at ligne TV 2.

Heri ligger TV 2’s måske allerstørste udfordring. I et tv-marked, hvor mange kanaler forsøger at ligne den mest populære kanal (nemlig TV 2), skal TV 2 udvikle og forny sig, så kanalen fastholder sin store popularitet blandt danskerne, samtidig med at TV 2 skal have særlige kendetegn, der løfter kanalen i forhold til konkurrenterne. Denne fornyelse - i form af både nye programmer og en fornyelse af de kendte programmer - vil vi sætte endnu flere kræfter ind på i 2010.

TV 2’s fremtid er også et politisk spørgsmål. De danske politikere skal i 2010 vedtage et nyt medieforlig med virkning fra 2011, og TV 2 har klart fremlagt sine ønsker til politikerne. Disse ønsker skal sikre, at TV 2 fortsat kan levere public service-tilbud i høj kvalitet, selv om TV 2 fungerer uden licens på rent kommercielle vilkår - og forhåbentlig i lige konkurrence med sine kommercielle konkurrenter.

Jeg ønsker alle et lykkebringende nytår.

Kære seer!

Op til højtiderne rykker vi sammen på tværs af landet og samles om familietraditionerne. Nærvær og fællesskab spiller en afgørende rolle, ikke mindst i julen. Det skal vi dyrke og styrke. For vi lever i en tid, hvor der er så meget fokus på individet, at vi let mister blikket for, hvad vi har tilfælles.

Også mediebilledet forandrer sig i disse år. Flere og flere danske og internationale tv-kanaler finder vej til vores stuer. Internettet boomer med indhold som giver flere valgmuligheder end nogensinde. Det er godt, men vi må ikke glemme fællesskabet og vi skal værne om de fælles oplevelser, der binder os sammen som nation.

Netop dette ser jeg som en af de vigtigste opgaver for DR i fremtiden. Vi skal skabe tv-, radio- og netindhold som kan samle, udfordre og engagere os alle. Vi skal fremme forståelse og skabe sammenhæng på tværs af forskelle.

Her spiller danskernes foretrukne radiokanal P4 en stor rolle. Det er kanalen, hvor det nationale fællesskab spiller sammen med det der rør sig i regionerne. Her går dialogen begge veje. Man får både regionale indslag med lokal relevans, og samtidig historier fra hele Danmark ud igennem DR’s nationale nyhedstilbud. Det er vores ambition at blive endnu bedre til at dække Danmark regionalt i fremtiden.

Men DR skal ikke bare dække alle sogne i landet, vi skal også være noget for alle danskere. Vores ansvar går langt ud over de købestærke 20 til 50-årige, som de kommercielle medier inklusiv TV2 naturligt fokuserer på.

Jeg håber, at blandt andet vores tre nye kanaler vil være med til at løfte det ansvar. DR Ramasjang som et markant dansk alternativ til de store udenlandske børnekanaler. DR K for de kultur- og historieinteresserede og DR HD for dem, der vil have noget ekstra ud af fjernsynsoplevelsen. Og heldigvis er der blevet taget rigtig godt imod vores nye trillinger. DR skal være noget for os alle, men også være der for den enkelte, så ingen går forgæves.

Til sidst vil jeg gerne sige tak til alle der så, lyttede eller klikkede med på DR i 2009, og ønske alle DR’s brugere et godt nytår.
Kenneth Plummer.
Kenneth Plummer.
Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Hilsen fra cheferne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce