Herman Bang tilsat jazzmusik på ny cd


Herman Bang tilsat jazzmusik på ny cd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kan man overhovedet sætte musik til Herman Bangs forholdsvis ukendte, mærkelige og knudrede poesi? På udgivelsen "Out of the Shadows", som Årets Fynske Jazzmusiker 2017, Rasmus Henriksen, præsenterede for et par år siden, fik man en forsmag med digtet "Vinterdag", og nu foreligger så en hel cd med ni digte af den forkætrede forfatter. Digte, hvis tematik kredser om det angstfulde liv, om den allestedsnærværende død, om årstidernes særkender, om kærlighedsvæsnet eller bare om søndagens frihed, der får naturen til at give sig tydeligere til kende.

Tre digte præsenteres i en form for cyklus, der så musikalsk udvikles i tre andre, og disse seks omkranses af nok tre digte, som en slags prolog, et intermezzo og en epilog. Det skal man nu nok ikke spekulere så meget på, men hellere konstatere, at instrumentering og harmonik fint følger digtenes nuancer, fra det lyse, venlige og blide nordisk-klingende tonesprog i digtene om kærlighed og sommer til de disharmoniske, uhyggelige, ildevarslende, zombie-agtige og surrealistiske klange og rytmer i teksterne om tomhed, vanvid og død.

Tre blæsere, trommer, el- og kontrabas og guitar trakteres af fine danske og polske musikere i gennemarbejdede arrangementer. I front står sangeren Amanda Lagoni, som har fået den vanskelige post at bringe ordenes budskaber ind i lydbilledet. Det er ikke lige vellykket hele vejen igennem. Hendes personlige udtryk har svært ved at differentiere mellem det lyse og det mørke, tonen bliver sorgfuld, melankolsk og mol-agtig i samtlige digte, og det var vist ikke helt intentionen, trods alt.

Jazz: Rasmus Henriksen Oktet: "Rasmus Henriksen Oktet fortolker Herman Bang"

Gateway Music

Herman Bang tilsat jazzmusik på ny cd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce