Werner Herzog, Sofi Oksanen, Choir of Young Believers og Ukendt Kunstner er blandt 16 nye navne på den færdige festival-plakat.

Heartland Festival løfter torsdag sløret for fire samtaler og fire musiknavne, der fuldender programmet på festivalens andet år. Af de nye kaniner kan publikum blandt andet se frem til Werner Herzog, Sofi Oksanen, Mark Simpson og et kuld unge dansk bands.

På Talks-programmet byder vi velkommen til samtaler mellem både danske og internationale navne. Dokumentarfilmens godfather Werner Herzog og Finlands literære superstjerne Sofi Oksanen skal i samtale om Europa med Deadline-værtinden Nynne Bjerre Christensen som moderator, og metroseksualitetens begrebsfader Mark Simpson skal i samtale med den danske designer Mads Nørgaard om maskulinitet modereret af Adrian Lloyd Hughes. Dramatikeren Elisa Kragerup og forfatterinden Josefine Klougart skal tale om kærlighed med Knud Romer som moderator, og skuespiller Mia Lyhne og sangerinde Coco O. fortæller om kvindelige forbilleder modereret af Heartland Festivals programchef Rasmus Quistgaard, skriver Heartland Festival i en pressemeddelelse.

På musikscenen er der verdenspremiere på August Rosenbaums soloprojekt. Navnet August Rosenbaum er måske ukendt for de fleste, men den danske pianist og komponist har været en del af nogle af de største successer på den danske musikscene i de seneste år. Han har blandt andet turneret verden rundt med Quadron, skrevet strygerarrangementer for MØ og spillet klaver på Rhyes album "Woman".

I 2017 udkommer August Rosenbaums længe ventede soloprojekt, hvor musikken er produceret af Quadron-bagmanden Robin Hannibal. Rosenbaum beskriver projektet som "A Score in Search of a Movie", og det får verdenspremiere på sommerens Heartland Festival.

Skræddersyet show

De tre øvrige musiknyheder er Soleima, der kommer med et skræddersyet visuelt show fra Dark Matters, Ukendt Kunstner og Choir Of Young Believers.

Soleima er på alle måder sin egen artist med et stærkt D.I.Y.-gén, der placerer hende i popmusikkens yderkant. Universet er underspillet og befinder sig i grænselandet mellem melankoli og håb. Koncerten er en del af et større kunstnerisk samarbejde med kulturlaboratoriet Prxjects by Mercedes-Benz omkring den visuelle fortolkning af Soleimas musikalske univers. Lyskunstnerne fra Dark Matters har skræddersyet Soleimas visuelle tour, og Heartland Festival 2017 bliver den første koncert, hvor den stemningsfulde musik smelter sammen med Dark Matters fængslende univers, skriver Heartland Festival.

Den københavnske duo Ukendt Kunstner, der består af producer Jens Ole og Hans Philip, har på rekordtid etableret sig på den danske musikscene. I dokumentarprogrammet "Vi var Ukendt Kunstner" proklamerede gruppen, at de på ubestemt tid ville stoppe med at lave musik sammen i denne konstellation, men de er altså at finde på Heartland Festival til sommer. Duoen får selskab af Choir of Young Believers, der med udgivelsen af det seneste album "Grasque" imponerede anmeldere verden over.

Herhjemme såvel som i udlandet har det alternative popband og deres melodier formået at inficere øregange og smelte hjerter, og deres drømmende musikalske univers vil uden tvivl passe perfekt til en sommeraften på Heartland Festival, står der i pressemeddelelsen.

Heartland Festival foregår den 2.-4. juni 2017 og har et firedelt program med "music, talks, food og art".

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.