Harrison Fords bedste i lang tid

Harrison Ford (Max Brogan) and Alice Braga (Mireya) star in Wayne Kramer's Crossing Over.
Foto: Dale Robinette/Photo Credit: Dale Robinette

Harrison Fords bedste i lang tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Denne Harrison Ford-film løfter sig ikke helt op i højderne, hvor vi finder film som "Crash" og "Babel", men den er åndeligt set beslægtet med dem, og den er værd at se nærmere på.

Derfor er det også lidt af en tilsnigelse at kalde "Crossing Over" for en Harrison Ford-film, for han er for en sjælden gangs en del af et større ensemble. En lille håndfuld handlingsforløb fletter sig ind og ud af hinanden, og vi kommer blandt andet ind bag facaden på et par politifolk. Harrison Ford er den ældre, stadig idealistiske, men også noget slidte politimand, og hans makker er en del af en pakistansk familie, der slås med USA’s forskellige traditioner.

Dybest i hjertet skærer scener som den, hvor en familie må dele børneflokken, fordi deres datter har flirtet med fundamentalistisk islamisme, og den, hvor den sydkoreanske dreng lokkes til et bevæbnet røveri på en tankstation, og kun undslipper, fordi den pakistanske politimand kender hans dilemma.

Instruktøren Wayne Kramer har tidligere givet os den gode "The Cooler" om spilleverdenen og den energiske, men lidt tomme "Running Scared" med Paul Walker. "Crossing Over" er hans bedste film til dato. Og Harrison Fords bedste film siden "What Lies Beneath", og den er immervæk ni år gammel. Jacob Wendt

Harrison Fords bedste i lang tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce