Harmløs satire


Harmløs satire

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UUDNYTTET: Genindspilning forsømmer muligheder for både gys og grin
Siden Ira Levins lille roman første gang blev filmatiseret i 1975, er begrebet "Stepford Wives" blevet identisk med konform, robotlignende adfærd - ikke kun i privatsfæren, men også i amerikansk politik, hvor man taler om "Stepford Republicans" og "Stepford Democrats".

Altså: Der burde være rigelig baggrund for social satire og aktuelle kommentarer i Frank Oz' genindspilning af "The Stepford Wives". Den er dårligt udnyttet. Mens den oprindelige film mere var en gyser, lægger den nye version op til komedien, temmelig larmende og lige så harmløs som den flok skræmmende perfekte og underdanige husmødre, der giver historien titel.

Nicole Kidman er den newyorkske "überfrau", Joanna, der i filmens start fyres som leder af en tv-station, fordi hun har udviklet "reality"-konceptet ud i det livsfarlige. Hun går helt i sort, hendes trofaste ægtemand, Walter (Matthew Broderick) siger sin underordnede stilling op i solidaritet og foreslår, at de begynder på en frisk. På landet, i Stepford, en luksusghetto fri for kriminalitet, farvede, i det hele taget problemer.

Walter er begejstret. Mændene samles regelmæssigt i klubben for at spille spil og ryge store cigarer, mens deres koner topgejler deres i forvejen perfekte hjem.

Joanna er dybt foruroliget. Der er noget galt.

De tomhjernede kvinder behandler hende med professionel stewardesse-venlighed, og den overenergiske Claire (Glenn Close) prøver med truende smil at lokke hende ind i Barbie-land.

Joanna stritter imod, og længe har hun en trofast allieret i den sjuskede, rapkæftede forfatter, Bobbie (Bette Midler) bedst kendt fra bogen om sin mor, "I Love You, But Please Die", men da hun en dag finder Bobbie forvandlet til en moderne Emma Gad, er hun klar over, at det er på tide at komme væk.

For sent. Men selv om traileren afslører hemmeligheden, (hvis det efter 30 år, en film og tre tv-afsnit stadig er en hemmelighed?) skal den ikke røbes her. Kun så meget, at mens "The Stepford Wives" kunne være blevet en bidsk satire over mandhaftiggørelsen af kvinder og mænds afmagt, hæver den sig sjældent over det uskadeligt underholdende.

Mogens Damgaard

"The Stepford Wives" (amerikansk) 93 minutter. Tilladt for over 12 år.

Harmløs satire

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce