Han tilbød kaffe og fik tæsk

Henrik Larsen blev i marts overfaldet af en tysk turist på sin arbejdsplads, Shell tankstation på SvendborgvejFoto: Jørgen Hansen

Han tilbød kaffe og fik tæsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henrik Larsen blev overfaldet, da han ville forhindre en kunde i at stjæle benzin

Han nåede knapt at reagere, før han mærkede knytnæven i ansigtet.

Henrik Larsen tænkte mest på de 6000-9000 kroner tanken mistede på benzintyveri om måneden. Han havde kun haft ansvaret som butikschef i to måneder, da overfaldet fandt sted på Shell-tanken på Svendborgvej i Odense. Det skete i marts 2008.

Det var ved at blive mørkt, da han ankom, og han kunne derfor ane silhuetten af den tyske kunde i butikken. Han var lille og spinkel.

- Ikke umiddelbart en jeg ville karakterisere som farlig, fortæller 38-årige Henrik Larsen, der var blevet tilkaldt af sin medarbejder.
Holdet bag dagens side over temaet
Holdet bag dagens side over temaet "mod". Fra venstre: @Byline:Janus Schultz Pedersen Julie Terp Holm Christian Bächler Susan Jackson

Benzin for 455 kroner

Tyskeren nægtede at betale de 455 kroner, han havde tanket for. Forklaringen lød, at han havde hverken pas eller kontanter med.

- Han virkede bare nedladende, arrogant og afvisende, fortæller Henrik Larsen, der blev sat ind i situationen, mens tyskerens utålmodighed tog til i takt med mørket.

En kop kaffe blev serveret som kompensation for de 30 minutters ventetid. Medarbejderen blev sendt ud for at tømme skraldespande.

Imens gik Henrik Larsen ud i et baglokale for at ringe til sin overordnede.

- Folk går jo heller ikke ind i Netto og fylder en vogn uden at betale, fortæller butikschefen.

Men tyskeren og et hårdt knytnæveslag fulgte efter.

- Jeg rammer et metalskab med baghovedet, så jeg husker heldigvis ikke så meget af det. Da jeg kommer til mig selv, står tyskeren og råber ad mig og giver mig et sidste spark, fortæller Henrik Larsen, der slap med en brækket tommelfinger, en rift i øjet og en flænge i baghovedet.

Tyskeren blev dømt til tre måneders fængsel, såfremt han opholdt sig i Danmark igen. Politiet var nemlig lige drejet ind på tanken, da han kom ud.
Artiklerne er produceret af 20 gymnasieelever fra hele landet, der har deltaget på avisens journalistiske sommerlejr, Mediacamp 2008. I løbet af uge 30 har de modtaget undervisning i journalistik og skrevet historier under temaet
Artiklerne er produceret af 20 gymnasieelever fra hele landet, der har deltaget på avisens journalistiske sommerlejr, Mediacamp 2008. I løbet af uge 30 har de modtaget undervisning i journalistik og skrevet historier under temaet "mod." Du kan følge de unges journalistspirer her på sommersiderne og på www.fyens.dk/mediacamp2008.

På arbejde igen

Fem timer efter turen på skadestuen mødte Henrik Larsen på arbejde igen.

- Jeg fik selvfølgelig et sug i maven, da jeg gik ind på tanken igen, og blev lige nødt til at synke spyttet, men sådan en idiot skal ikke skræmme mig væk fra tanken, fortæller han.

- Desuden hjælper det ikke noget at ligge og gemme sig i sengen derhjemme i en måned.

10 minutter efter mødetid, blev han dog konfronteret med episoden igen.

Et opkald fra moderen krævede, at han genkaldte sig den ubehagelige aften igen.

Oplevelsen satte dog også sine spor ved natbordet i form af søvnproblemer den første måneds tid.

Men med krisehjælp er Henrik Larsen i dag kommet ovenpå igen, og de eneste tydelige spor er lige nu en forestående operation i tommelfingeren.

- Det er utroligt at man skal blive overfaldet for at passe sit arbejde, siger han.

Han tilbød kaffe og fik tæsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce