Halvflad etape på Bakken

Niels Ellegaard, Ditte Hansen og Henrik Lykkegaard parodierer dommerne fra X-factor i årets udgave af Cirkusrevyen.
Foto: Henrik Petit

Halvflad etape på Bakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets Cirkusrevy er pæn, nydelig og uden kant

De sidste par år har Cirkusrevyen været landets suverænt bedste med sin idérigdom, skæve indfald, skarpe replikker og topaktuelle emner.

Det bliver den ikke i år. Årets bedste, altså. Dertil er revyholdet faldet for meget og for pladask for de lette løsninger, som på forhånd lå serveret til højrebenet. Den er aktuel, ja, men det meste bliver ufarligt og uden kant og nerve.

Der leveres naturligvis et par forventelige hip til politikerne. Statsminister Anders Fogh Rasmussen er hjemme på en kort mellemlanding (er jeg ikke i Bulgarien?) for at kommentere hjemlige problemer som for eksempel kulturminister Brian Mikkelsens optræden i en cirkusreklame. Men hvad er mere naturligt, end en klovn der reklamerer for et cirkus, spørger statsministeren retorisk, mens salen, der fortrinsvis er befolket af folk fra teatermiljøet, jubler.

Det gør de også over "Bli'r det snart til noget?", som Lisbet Dahl synger i sin totalt vellignende Birthe Rønn Hornbech-figur, der desværre er udstyret med en slap tekst, som ligger milevidt fra det, vor integrationsminister ville tillade at komme ud af sin mund.

Smask McKinney

Det fænger ikke rigtigt, heller ikke når Niels Ellegaard gi'r den som grønlænderen Jacob, der har taget røven på Smask McKinney Møller og fået ham til at betale 700 millioner kroner for sit sildekassehus. Hvorfor? Fordi der er fundet olie under huset, olie som Jacob ved stammer fra snescooteren.

Og nu vi er ved Smask McKinney Møller: kongehuset leverer naturligvis den obligatoriske dronningefigur i Ulf Pilgaard-forklædning og med en tekst så flad og nedkørt som husets gravhunde, som selv Pilgaard havde mere end svært ved at samle op.

Så havde han betydeligt mere at rive i i de par markante, himmelråbende gode indslag, som trods alt også var der. Navnlig fordi ingen af skuespillerne vil spille Pia Kjærsgaard, så vi i stedet får Carl-Erik Sørensen-teksten om Gud og præsten (Ulf Pilgaard), som vil sælge sit hus og får det vurderet af abc-ejendomsmægleren (Ditte Hansen). Og hun er ikke begejstret. Det har stået tomt for længe, og hvorfor er det lige, at altanen (prædikestolen) vender indad? Måske fordi Gud er "Gør-det-selv-manden" over alle "Gør-det-selv-mænd".

Dræbersnegl

Sammen med teksten om den fordomfrie pensionist-bilist (Ulf Pilgaard), der står foran at skulle forny sit kørekort, er det aftenens højdepunkt, godt suppleret af to shorties med Henrik Lykkegaard som henholdsvis dræbersnegl og Se & Hør-chefredaktør Henrik Qvortrup. Begge bliver totalsmadret af en kæmpestøvle (med ben i) som brager ned fra sceneloftet.

Professionel og jævnt underholdende er det, javel, det er Cirkusrevyen altid, men det ekstraordinære, humøret og smilet, der brænder igennem, forblev slukket.

Måske man skulle få kæmpestøvlen til at sparke lidt i revybolledejen.

Om forestillingen

Cirkusrevyen 2008. Instruktør: Lisbet Dahl. Kapelmester: James Price. Koreograf: Zitta de Fries. Scenograf: Niels Secher. Medvirkende: Lisbet Dahl, Ditte Hansen, Henrik Lykkegaard, Ulf Pilgaard og Niels Ellegaard. Spiller til lørdag den 23. august på Dyrehavsbakken i København.

Halvflad etape på Bakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce