HCA-festen bliver større end et par store navne


HCA-festen bliver større end et par store navne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ODENSE: Det er begivenheden, der i sig selv skal sælge billetter, når HCA 2005 Fonden 2. april 2005 åbner jubilæumsåret med en gigantisk fest i Parken.

Springsteen og McCartney eller alle de andre verdensstjerner spiller i forvejen med jævne mellemrum i Danmark eller i tv, så det er ikke det, der bestemmer festens omfang.

Synspunktet kommer fra Leif Skov, der gennem en menneskealder har arrangeret Roskilde Festival, og som i dag ernærer sig som "kultur-entreprenør".

- Det er rigtigt disponeret af arrangørerne - både i forhold til afsenderen, H.C. Andersen, og i forhold til modtagerne, siger Leif Skov, der påpeger, at øvelsen er en balancegang.

Og Leif Skov ved, hvad han taler om. I maj arrangerede han på vegne af Red Barnet den store bryllupsfejring af Frederik og Mary i Parken.

Rock'n'Royal trak fuldt hus og gennemsnitligt 1,5 millioner tv-seere til TV 2 i løbet af de to-tre timer, showet varede.

Men selv om arrangementet er det, der herhjemme kommer tættest på den kommende HCA-fest, mener Leif Skov ikke, man kan sammenligne begivenhederne.

- Rock'n'Royal var enklere, fordi det alene henvendte sig til danskere, siger han.

Udfordringen med HCA-festen, mener han, ligger i at ramme så bredt publikumsmæssigt som muligt samtidig med, at man ikke støder nogen.

- Man er nødt til at sikre sig, at den asiatiske verdens darling er med i løbet af aftenen, ellers risikerer man, at alle kineserne står af og skifter tv-kanal. På den anden side er det faktisk ret kedeligt at transmittere rock-bands på tv, og man er nødt til at tænke meget i billeder, siger han.

Billetsalget starter i dag, og Leif Skov er sikker på, at de nok skal blive solgt, selv om plakaterne endnu ikke er fuldt udstyret med de optrædende navne: - Bare tænk på det årlige Melodi Grand Prix, som kan melde udsolgt et par timer efter, at billetsalget er i gang. Der ved man heller ikke, hvem som går på scenen, sigerLeif Skov.

Den erfarne arrangør er ikke overrasket over programmet. - Men med sin alsidighed favner det verden og sender afsenderes eventyrlige budskab ud, siger han og tilføjer:

- Var vi i går alene blevet præsenteret for et par store rocknavne, ville kritikken formentlig være, at det ikke var særligt eventyrligt.

HCA-festen bliver større end et par store navne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce