Grib ind eller løb?


Grib ind eller løb?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er brug for en fælles modstand for at stoppe volden, men der er delte meninger om, hvordan det gribes an

Du går på gaden en lørdag aften, da du pludselig hører optræk til slagsmål.

Skal du gribe ind eller gå din vej?

Ifølge Fyns Politi er svaret klart:

-Vi opfordrer folk til at forholde sig passivt og ringe til politiet, hvis de overværer optræk til slagsmål, siger Ebbe Kroggaard, som er vicepolitikommisær ved Fyns Politi.

Han tilføjer, at risikoen for selv at komme galt af sted, er større end chancen for at kunne løse optrækket på fredelig vis.

Samme holdning deler Kaj Frost, der er souschef for forebyggelsesafsnittet i Odense Kommune. Han har blandt andet ansvaret for de opsøgende gademedarbejdere. Dog tilføjer han, at hvis man som voksen mand, ser en mindreårig udøve vold, bør man gribe ind.

- Så snart man er jævnaldrende, bør man forholde sig passivt, da der er risiko for at man selv kommer til skade, hvis man blander sig, fortæller Kaj Frost.

På de mange stop-vold-grupper, der findes på internetsiden Facebook.com er man derimod af en anden opfattelse.

Her opfordrer man ikke blot til en fælles modstand mod vold men også til at gribe ind, hvis man er vidne til et overfald.

"Ser du en tilfældig voldshandling, så grib om muligt ind og hjælp uskyldige mennesker," lyder det blandt andet fra gruppen "Stop Meningsløs Vold i Danmark."

Og meget tyder på, at der er brug for en indsats. Over de seneste fem år, har politiet over hele landet oplevet en stigning i antallet af voldsanmeldelser fra 10.330 i 2002 til et hidtidigt maksimum på 11.629 i 2007. En stigning på i alt 12,6 procent.

Og tæller man antallet af voldsanmeldelser og personfarlig kriminalitet sammen for 2007, er området omkring Arkaden i Vestergade i Odense et af Danmarks mest voldelige steder.

Grib ind eller løb?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce