Godnat - uudfoldede noveller


Godnat - uudfoldede noveller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lise Rønnebæk vandt i 2001 Forums Debutantpris for sin roman "I virkeligheden hedder jeg Nielsen". Nu er Rønnebæk på banen igen, og i sin nye bog "Godnat" kaster hun sig over kortprosaen, som på omslaget lidt misvisende karakteriseres som noveller; flere af teksterne er nemlig helt korte tekststykker eller egentlige snapshots.

Gennemgående for teksterne i "Godnat" er, at de tager udgangspunkt i en absurd eller grotesk situation, som for eksempel i "Tunge", hvor en ung grøntsagsmedarbejder i et supermarked degraderes til flaskedreng. Nedtrykt over "faldet" er han dog så heldig at møde flaskens ånd, der på eventyrlig vis opfylder hans tre ønsker, hvilket betyder, at Natasja Crone toner frem i intet mindre end netop tre udgaver. Teksten eksperimenterer, men når alligevel ikke helt ud over rampen, og det er desværre kendetegnende for de fleste af "novellerne".

Rønnebæk har en ligefremhed og kækhed over sig, som er tiltalende, men ofte fungerer overraskelsesmomentet i teksterne ikke helt efter hensigten. Teksterne slår derfor tit kun takter an og løfter sig ikke ud over selve det overrumplende, hvorfor mange af dem blot bliver hængende i luften som en lidt tam morsomhed.

Der er ingen tvivl om, at Rønnebæk har fantasi, humor og litterært blik for groteske situationer. Men næste gang er det måske en idé at udfolde historierne lidt mere, så de bliver til egentlige noveller.

Om bogen

Lise Rønnebæk: "Godnat", 183 sider, 199 kr. Verve.

Godnat - uudfoldede noveller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce