Glæden ved det kendte

Se billedgalleri
Frøbjerg Festspil er ved at lægge sidste hånd på forestillingen, Annie Get Your Gun, som har premiere fredag den 8. august. Stykkets instruktør er som vanligt den karismatiske, ildsjæl, Erik Bent Svendlund. På Frøbjerg har Erik Bent Svendlund 25 års jubilæum. - Og netop i år, på samme dag Frøbjerg Festspil har premiere, er det 60 år siden Erik Bent Svendlund startede som elev på Århus teater.

Glæden ved det kendte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frøbjerg Festspil har de bedste erfaringer med klassikerne fra musicalens verden.

- "Annie" er, som "Annie "skal være, den kan man ikke lave om på, fastslår Erik-Bent Svendlund, der sammen med Carsten Friis står for instruktionen af årets Frøbjerg Festspil.

I morgen aften er der premiere på Irving Berlins musical fra 1946, "Annie Get Your Gun", og for veteranerne blandt publikum bliver der først og fremmest tale om genkendelsens glæde.

Sange som "Hvordan får jeg ram på en mand", "Den eneste kvinde" og "Styg, styg mand" kommer ikke til at mangle, og historien om Annie, præriens uslebne diamant, der først udfordrer mesterskytten og blærerøven Frank Butler og derefter lægger hele verden for sine fødder, da alle falder for hendes skarpe skud og charmerende ligefremhed, er der ikke pillet ved.

- Der er selvfølgelig ny scenografi og andre danse, og så er der forskellige små finesser, men dem kan jeg ikke røbe her, siger Erik Bent Svendlund, der har været med på Frøbjerg gennem alle 23 år.

- Men en modernisering - det kunne jeg aldrig finde på, fastslår han.
Først må de så meget igennem, men alt ender naturligvis lykkeligt for Annie Oakley (Isabel Ravn) og Frank Butler (Kasper Møller).
Først må de så meget igennem, men alt ender naturligvis lykkeligt for Annie Oakley (Isabel Ravn) og Frank Butler (Kasper Møller).
Foto: BIRGITTE CAROLL HEIBERG

Nye kræfter

Også i 1994 stod den gæve cowgirl på scenen i Frøbjerg.

I hovedrollerne som Annie Oakley og Frank Butler ses denne gang henholdsvis Isabel Ravn og Kasper Møller. Begge har før udfoldet deres talent på Frøbjerg. Isabel Ravn for to år siden i "Guys and Dolls", da hun spillede frelserpigen Sarah Brown. Kasper Møller brillerede i fjor som den forelskede tjener Leopold i "Sommer i Tyrol". Begge møder med masser af erfaring fra teater- og musicalverdenen.

Forventer 25.000

På Frøbjerg viser erfaringen, at publikum er til klassikerne. Statistikken taler sit tydelige sprog, og i år tøver festspil ledelsen heller ikke med at forvente et tilskuertal på 25.000.

Forsalget ser lovende ud med godt 1000 flere solgte billetter end på nuværende tidspunkt sidste år, da premieren lå fem dage tidligere.

- Vi har om nogen taget nye forestillinger op, siger festspilformand Elisabeth Spangsbøg og nævner "Tangojalousie" (2000), "Thummelumsen" (2004) og "Den grimme ætling" (2005).

- Tilbagemeldingerne, vi får fra publikum, er også positive, der kommer bare ikke nok for at se forestillingerne.

- Vi lever lidt fra forestilling til forestilling. Vores skuespillere synes, det er sjovt med udfordringer, men vi er også nødt til at kigge på publikumstallene, siger Elisabeth Spangsbøg, der helt i tråd med Svendlund lover en flot opsætning af "Annie Get Your Gun".

Premiere fredag kl. 20 på Frøbjerg Bavnehøj

Glæden ved det kendte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce