GOLDEN GLOBE: En blanding af det forusigelige og det overraskende
"Gladiator" slog til og fik prisen som bedste film, da Golden Globe-priserne natten til i går blev uddelt i USA. "Gladiator", der er instrueret af Ridley Scott, vandt foran film som "Erin Brockovich", "Sunshine" og "Wonder Boys".

Julia Roberts fik - naturligvis, fristes man til at sige - prisen for bedste kvindelige hovedrolle i "Erin Brockovich", mens Tom Hanks vandt mændenes udgave for sin rolle i "Cast Away", der havde fynsk premiere i fredags.

Golden Globe-prisuddelingerne plejer at være en god retningspil for uddelingen af Oscar senere på året, og hvis det holder stik, kan Hanks score sin tredje Oscar for bedste mandlige hovedrolle. Han har tidligere fået en for sin rolle som AIDS-ramt advokat i "Philadelphia" og en for sin tumperolle i "Forrest Gump".

Det "danske" bidrag i kampen om en Golden Globe var den islandske sangerinde Björks sang "I've Seen It All" til Lars von Trier-filmen "Dancer In The Dark". Hun blev dog slået af det gamle geni Bob Dylan, der har skrevet musik til filmen "Wonder Boys". Björk kan så glæde sig over, at"I've Seen It All" er blevet kåret som årets bedste filmsang på et hav af Internet-afstemningssteder.

I prishavet (der blev uddelt i alt 24 Golden Globe-statuetter) modtog Taiwan-instruktøren Ang Lee en Golden Globe for bedste instruktion for sin "Tiger på spring, Drage i skjul". Filmen fik samtidig prisen for bedste udenlandske film.

På tv-siden måtte Ally, Calista Flockhardt, se sig distanceret i kampen om at få en Golden Globe for bedste kvindelige hovedrolle i en tv-serie. Den gik i stedet til "Sex and the City"s Sarah Jessica Parker.

Til gengæld kunne den kautionsløsladte Robert Downey Jr. glæde sig over en Golden Globe for bedste mandlige birolle i en tv-serie - nemlig "Ally McBeal".
  • fyens.dk