Gigantisk amerikansk skulpturpark søger inspiration i TICKON

Prominente gæster på besøg i TICKON. Direktør og bestyrelsesmedlem fra Kunstparken Newsfield samt en botaniker på researchtur til tre europæiske skulpturparker - TICKON, Louisiana og svenske Wanas. Foto: Alfio Bonanno

Gigantisk amerikansk skulpturpark søger inspiration i TICKON

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fint besøg i TICKON Tranekær, da direktør, botaniker og bestyrelsesmedlem fra kunstparken Newsfield, Indianapolis havde udvalgt tre europæiske skulpturparker

Kunst: Newsfield i Indianapolis, USA, er en kunstpark på næsten en halv million kvadratmeter - eller omregnet til tidens samtaleemne, fodbold, er den på størrelse med 57 internationale fodboldbaner.

Direktøren for Newsfield, Charles L. Venable, er derfor en ikke ubetydelig mand i kunstverdenen, så da han, en botaniker samt et bestyrelsesmedlem med ægtefæller besluttede sig for en researchtur til Europa og udvalgte tre besøgsmål, var det med udelt glæde, at TICKONS initiativtager, kunstneren Alfio Bonanno, samt den langelandske skulpturparks bestyrelsesformand, Ole Johnsen, kunne sige ja til et besøg på Nordlangeland.

Turen for det prominente selskab gik først til TICKON, siden til kunstmuseet Louisiana i Humlebæk og dernæst skulpturparken Wanas i Sverige.

- I USA er man vant til kunstværker, der ikke forgår, som det er intentionen med den stedsspecifikke naturkunst, fortæller Alfio Bonanno om besøget, der skulle skaffe direktør og bestyrelsesformand erfaringer omkring kunst, der langsomt indgår i naturens cyklus og forfalder.

Intet varer evigt

- Der er brug for at indse, at intet varer evigt. Heller ikke i kunsten. Men den energi og dynamik et naturværk udstråler i sin proces fra nyskabt til død er fantasitisk. Ikke mindst sammenlignet med et statisk værk, der aldrig forandrer sig, siger Alfio Bonanno, der oplevede stor begejstring fra selskabets side over værkerne. Desuden var selskabet overrasket over, at TICKON ikke er en friseret park, men ren, rå natur mellem værkerne.

- Vi kan ikke bestemme over naturen, siger Alfio Bonanno og påpeger, at menneskeheden faktisk kan blive udslettet i løbet af få sekunder.

TICKONS værker har hver deres historie, hver deres intention og og hver deres resultat, og i følge Alfio Bonanno er de alle en nøgle til oplevelse af den natur, de er placeret i.

Gigantisk amerikansk skulpturpark søger inspiration i TICKON

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce