Jeanette Pichardt guider børn og unge frem til en tre retters gourmetmiddag for deres forældre i Tranekær

Jeanette og Christian Pichardt åbner 22. marts kokkeskole for børn og unge på Restaurant Generalen i Tranekær på Langeland.

Kokkeskolen har ifølge Jeanette Pichardt til formål at prikke til børns naturlige lyst og nysgerrighed til gastronomiske udfoldelser og give dem oplevelser, som de kan dele med hele familien.

Konceptet er, at børn og unge i alderen fra 10 til 17 år mødes på Generalen for at lære om mad og smag og det at arbejde i et rigtigt køkken ud fra en anden tilgang end den, de oplever i skolen.

Dagen munder ud i en tre-retters menu med flot dækkede borde, som er klargjort af børene selv under kyndig vejledning af Generalens kokke.

Ifølge Jeanette Pichardt er det gennem hele forløbet årstidens og lokale råvarer, der udgør størstedelen af ingredienserne. På dagen vil de unge mennesker trylle både med råvarer og med opdækningen til familiemiddagen, hvor børnene nu vil være både tjenere og kokke for forældrene, mens de serverer og præsenterer den gourmetmad, de i fællesskab har frembragt på kurset.

Kokkeskolen kræver tilmelding - og iøvrigt bordbestilling fra forældrene.

Af Morten Vilsbæk

mvi@fyens.dk

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark. Skriver nyheder og står for avisens mad- og vinsider. Madredaktør med ansvar for restaurantanmeldelser. Tidligere formand for foreningen Danske Madanmeldere, som står bag Årets Ret. Født 1967.