Alhed Larsen, gift med Fynbomaleren Johannes Larsen, var selv maler, men havde ikke nogen stor produktion: Dels havde hun samtidig et gæstfrit kunstnerhjem, dels døde hun allerede som 55-årig i 1927. Nu har Johannes Larsen Museet i Kerteminde imidlertid modtaget nye værker af hende, takket være en donation fra Museumsforeningen i Kerteminde og arvingerne af boet efter Thora Cohn - Alhed og Johannes Larsens barnebarn - Pusjka Helene Cohn og Martin Cohn.

Også billeder af Johannes Larsen og Andreas Larsen er med i gaven, som er på i alt ni værker.

- Vi er meget glade for at modtage værkerne, som vi mener er væsentlige brikker i Johannes Larsen Museets samling, og især er værkerne af Alhed Larsen interessant at få bedre repræsenteret i samlingen, siger Mette Ladegaard Thøgersen, leder af Johannes Larsen Museet, i en pressemeddelelse.

De nye værker vil blive vist i kommende sammenhænge. I øjeblikket kan fire af Alhed Larsens arbejder ses i udstillingslokalerne Køjerne på Johannes Larsen Museet.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på kulturredaktionen på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis. Har tidligere redigeret det ugentlige magasin Kultur - set fra Fyn. Skriver også lejlighedsvis klummer i magasinet Base Bolig. Har været nyhedsredaktør for Fyens Stiftstidende og kulturredaktør for de to fynske avisers fælles kulturredaktion. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1985 og inden da på Fyns Amts Avis. Var i en årrække medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Gift og har to voksne børn.