Ganske enkelt en fantastisk udstilling

"Livslyst" viser bl.a. et af vitalismens hovedværker, billedkunstneren Oscar Matthiesens "Officerer ved det skaanske Dragonregiment i Ystad".

Ganske enkelt en fantastisk udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fornem udstilling stiller skarpt på underbelyst periode.

Udstilling

"Livslyst"

Det er ganske enkelt en fantastisk udstilling, Fyns Kunstmuseum kan præsentere for de besøgende, som giver sig tid til det.

Til den nye udstilling Livslyst har man valgt at rydde underetagen og inddrage hele området til at vise et bredt udvalg fra en periode, som strækker sig fra ca. 1890 til 1940. Vitalismen er kendetegnet ved at arbejde med en tæt sammenhæng mellem krop og kultur. Særligt pga. det første virker den på ingen måde fremmed for den moderne beskuer, og man tager sig ofte i at blive overrasket over, hvor tæt datidens kropsidealer er på vores.

Udstillingen viser et stort antal malerier og skulpturer fra perioden, som supplerer hinanden vældig godt. Dette understøttes af en god temainddeling i fx mytologi eller natur, som viser udvalgte værker fra perioden, som arbejder med samme overordnede motiver. Det styrker fornemmelsen af sammenhæng, og gør det nemt at sammenligne forskellige kunstneres udtryksformer.

Baggrund

Værkerne er flere steder suppleret af litterære citater fra perioden, som understøtter de enkelte udtryk. Det giver et godt samspil, men man savner til gengæld flere introduktioner til de enkelte emner. Det er heldigvis muligt at fordybe sig i det enorme katalog, som er udgivet i forbindelse med udstillingen, hvis man skulle være interesseret i at læse mere. Det er dog ikke et krav, for værkerne taler ofte for sig selv, og er med til at skabe en udstilling, som er en fryd for øjet.

Om udstillingen

Fyens Kunstmuseum

Livslyst! indtil 11. januar 2009.

Ganske enkelt en fantastisk udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce