Gamle dages grusomheder


Gamle dages grusomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historiske romaner, der udkommer i marts.

Bøger: "Inden vi blev jeres" har ligget på New York Times bestsellerliste og blev af Goodreads læsere kåret som årets historiske roman sidste år. Nu udkommer Lisa Wingates historie om kidnappede børn på Cicero 8. marts. Romanen bygger på den virkelige historie om en børnehjemsleder i USA, der med hjælp fra korrupte læger, betjente og dommere fik fjernet og kidnappet børn af fattige og enlige og derefter bortadopteret til rige familier.

"Affekter" af Rodigo Hasbun fortæller med afsæt i virkeligheden om den excentriske Hans Ertl, der var Leni Reifenstahls fotograf, og som efter Anden Verdenskrig emigrerede til Bolivia. Uden at nævne det eksplicit optræder den danske journalist Jan Stage ifølge forlaget formentlig i romanen. Udkommer 15. marts på Jensen & Dalgaard. Her finder vi også "Pobeda 1946" af Ilmar Taska. Den foregår i 1946. Pobeda er russisk for sejr og et bilmærke, og da en seks-årig dreng ser bilen, kommer han til at tale over sig til chaufføren om sin far, der lever under jorden i Estlands hovedstad, Tallinn. Udkommer 8. marts.

"Før sol går ned" begynder i starten af det 20. århundrede i de østrig-ungarske provinser. Hovedpersonerne er et jødisk ægtepar, hvis barn lider vuggedøden, og romanen, som er skrevet af Jenny Erpenbeck, handler om krigstid, hungersnød, antisemitisme m.m. Udkommer 16. marts på Rosinante.

Kvindeliv i slutningen af vikingetiden er scenen i Lone Mikkelsens "Ragnhild Hestehov". Forfatteren har tidligere skrevet "Ragnhilds færd" og "Ragnhilds saga". Udkommer 16. marts på Turbine.

Vi bliver hos vi vikingerne med "Logbrogsønnernes ran", der er andet bind i Lasse Holms vikingetrilogi. Bogen er baseret på virkelige hændelser - et langtogt rundt om Spanien, der ledte vikingerne gennem Gibraltarstrædet, op langs Frankrigs kyst og videre til Italien. Udkommer 15. marts på Politikens Forlag.

Lindhardt og Ringhof udgiver 8. marts "Flammebæreren", som er den tiende i den historiske romanserie "Saksernes fortællinger", skrevet af Bernard Cornwell. Og 27. marts udkommer "Det glemte brev" af Jillian Cantor. Den foregår i Østrig under Anden Verdenskrig og i nutiden, hvor en kvinde rejser til Berlin og finder en familiehistorie fyldt af lidenskab og tragedie - på tværs af kontinenter og generationer.

På forlaget Hovedland udkommer 23. marts "Gudruns arv" af Marianne Jørgensen. Den handler om tiden efter Grevens fejde, hvor vi følger en række "almindelige" mennesker i den tids hverdagsdanmark. Der er tale om en selvstændig fortsættelse af "De tavse vidner", som er udkommet i flere oplag siden 2015.

Gamle dages grusomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce