Anmeldelse

Udstilling i Galleri Korinth, Faaborg, med de to berlinerkunstnere Poul R Weile og Beate Bendel.

De to kunstnere, multikunstneren Poul R. Weile, tidligere Odense, og den anerkendte tyske keramiker Beate Bendel har gennem en del år dannet par. Det er der kommet nogle fine børn ud af.

Ikke biologisk afkom, men værker, hvor man mærker den positive påvirkning fra kunstner til kunstner - en inspiration, der går begge veje.

Således udtrykker Beate Bendel sig nu på lærred såvel som i sin karakteristiske keramik med den særlige, krakelerede glasur, mens Poul R. Weile, der dog konstant eksperimenterer og afprøver nye veje, nye materialer og nye metoder, på udstillingen i Galleri Korinth viser en række vellykkede keramikskulpturer.

Galleri Korinth

Reventlowsvej 15, Korinth, FaaborgUdstilling med Poul R. Weile og Beate Bendel indtil 30. april

Fra 6. maj til 21. maj: Camilla Mortensen, foto

27. maj til 15. juni: Steffen Kindt, maleri

9. juni Home Opera

17. juni til 2. juli: Konstanncia Dzimidaviciene, keramik og Rasa Dzimidaviciute Olesen, tegning og maleri

Og måske er det foråret, der har skabt alle landskabets tjørnebuske om til hvidklædte skyer, som har ladet vorterod overtage grøftekanter i gult og modnet træernes knopper, så de nu står klar til at springe ud i lysegrønt ... måske er det mit i dag mildt stemte sind eller måske er det kærligheden mellem de to kunstnere, der har givet hele udstillingen et skær af lethed og poesi.

Jeg vælger det sidste: Størst af alt er kærligheden.

Strejf af humor og galskab

I hvert fald synes det, som om, Poul R. Weile i højere grad end tidligere set har ladet de lyriske stemninger kontrastere af rå prosa i strimler af tekster på dansk og tysk. Af den nøgne virkelighed som sort/hvide pornografiske udklip. Af artefakter som f.eks. stumper af korstingbroderi eller små nuttede og meget kitchede porcelænskattekillinger og hunde.

Desuden mønstrer Poul R. Weile at lade humor og galskab skinne igennem, så man er lidt i tvivl om, hvorvidt et værk er alvorligt ment, eller om det er en ophøjet spøg. Og intet er vel bedre end at lade sit publikum forvirre.

Det gør udstillingen opsætning nu også sit for, idet det er en hel skattejagt at finde frem til katalog-numrene, som ikke er placeret i rækkefølge. Nu er der ikke mere end i alt 71 værker, så det er heldigvis ikke Louvre eller Prado-museet, der skal gennemtrawles.

Beate Bendels keramik er i skålenes tilfælde smuk brugskunst. Især de skåle, som har fået hver sit særprægede udtryk og glasurer i blankskinnende guld, hvid, sort og grå. Hendes mere skulpturelle værker rejser tanker om, hvordan de overhovedet bliver brændt uden at klaske sammen. Selvfølgelig en rent teknisk betragtning, men de keramiske bølger har deres umiddelbare dynamik.

Bendels malerier - fortrinsvis acryl - er naturskilderier, der bringer foråret ind i galleriet med krusede tulipanhoveder, åkander, iris, mens hvidplettede birkestammer med to næsten kridtoptegnede stole langs en søbred, giver lyst til at vandre ind i landskabet og bare være til.

Tag med på en hurtig rundtur i udstillingen i Galleri Korinth.

  • Af: