Gajhede er et scoop

Lisbeth Gajhede lyser op i "Operakærlighed", som blander komik, amatørtrylleri og skønsang. Jan Schou står for de pikante rekvisitter, og skjult bag tæppet synger Jepser Lundgaard "Nessun Dorma".
Foto: Tim K. Jensen

Gajhede er et scoop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rottefældens 125-års revy er mere underholdning end holdning - men fornøjeligt er det

De kradser, men de bider ikke. Teksterne i årets revy i Rottefælden. Der er ellers rigeligt at sætte hajtænderne i: Tørklædedebat, pædagog- og sygeplejestrejke og regeringens fadæseministre.

Men folkene i Svendborg vil ikke træde nogen over tæerne, så kritikken af politikere og andet skidtfolk ender som en adspredt kradsen i et myggestik.

Årets scoop er Lisbeth Gajhede, som har et frodigt talent for komik, en skøn selvironi - og vigtigst: Sans for revyvisens svære kunst. Og når Carl Erik Sørensen samtidig har oppet sig med en uimodståelig tekst om den mondæne eksildansker Tessi fra Costa del Sol, der vender hjem til Danmark som asylansøger på første klasse, kan man ikke forlange mere.

Samme Sørensen står bag den rammende "Så er det lørdag igen", som udstiller hyggedanskernes forlorne parmiddage.

De unge kometer blandt revyforfattere, Vase & Fuglsang, skuffer med en forudsigelig parodi om kvinder, der shopper skønhedskirurgi, men revyens kapelmester Jens Krøyer hæver niveauet igen med en sang om Grønlændernes kamp for undergrunden, en Christiansborg-musical og en sms-tale med indlagte tastefejl. Sammen med altmuligmusikeren Guy Moscoso og slagtøjsspilleren Jai Jenkov brillerer Krøyer i et velanbragt rytmeinferno af et slagtøjsnummer.

Louise Herbert er en vidunderlig vampet dræbersnegl, og ud over at give den som en smægtende Naser Khader afslører debutanten Jesper Lundgaard særlige tumpe-evner.

På herresiden er Jan Schou kraft- og energifeltet, der også lige når at redde de fleste tekstforkludringer i land, så småfejlene drukner i latter. Han fortolker en tænksom, men desværre hverken modig eller skarp Leif Meibom-tekst. Men pointen om, at vi alle - uanset farve - kæmper for at få eneret på Gud, går rent ind.

Den 125 år gamle Rottefælde serverer hellere underholdning end holdning. Tager man den præmis for gode varer - og det vælger jeg at gøre - er man garanteret en fornøjelig, musikalsk og storsmilende revyoplevelse.

Rottefælden, Svendborg, tirsdag: "Rottefælden 125 år". Instruktion: Jan Schou. Kapelmester: Jens Krøyer. Medvirkende: Lisbeth Gajhede, Louise Herbert, Jesper Lundgaard og Jan Schou samt musikerne Jens Krøyer, Jai Jenkov og Guy Moscoso. Spiller sidste gang 23. august.

Gajhede er et scoop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce