De lokale rockdrenge fra Saybia får æren af at spille åbningskoncerten på årets Tinderbox Festival

Saybia måtte kæmpe i årevis for at overbevise musikbranchen om deres fortræffeligheder. Efter hele otte års kamp fik medlemmerne endelig en pladekontrakt, og kort tid efter var debutalbummet "The Second You Sleep" en realitet. Hitsinglerne stod i kø, og det gjorde de danske og internationale fans også.

Efter yderligere to udgivelser de følgende år valgte bandet i 2008 at holde en længere pause, som blandt andet Søren Huss benyttede til at manifestere sit talent med udgivelsen af to soloplader. I november 2015 udkom Saybias fjerde album, "No Sound From the Outside", der med rette kan kaldes et comeback-album.

- De har henrykket tusindvis af mennesker gennem årene, de har skrevet nogle helt fantastiske sange, som de fleste kender til. Og de er uden tvivl en af Fyns og Danmarks største musikhistorier internationalt, så hvad vil være mere naturligt end at lade Saybia åbne Fyns største musikfestival, når de endelig er tilbage med tour og nyt album, siger festivalchef Brian Nielsen.

Han tilføjer, at annonceringen af Saybia kickstarter en travl januar for Tinderbox, hvor festivalen forventer at offentliggøre hovedparten af de resterende navne på 2016-programmet.

Foreløbigt er følgende artister offentliggjort: David Guetta, Lukas Graham, Rammstein, Suede, The National, Volbeat, Dizzy Mizz Lizzy, Lost Frequencies, Mac Miller, Malk De Koijn, Of Monster And Men, Otto Knows, RL Grime, The 1975, The Minds of 99, The Sandmen, Ukendt Kunstner, Yellow Claw m.fl.

Læs mere på tinderbox.dk

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.

Mere om emnet

Se alle
13
Travbane skal huse overnatning på Tinderbox

Travbane skal huse overnatning på Tinderbox

Tinderbox overgår sig selv: Forbi 23.000 solgte

Tinderbox overgår sig selv: Forbi 23.000 solgte

Frivillige satte Tinderbox' server under pres

Frivillige satte Tinderbox' server under pres