Fynske grillmestre rykker til USA

Morten Boros (i midten) kommer til at bruge meget af efterårsferien over gløderne, inden han tager til The Jack i USA.

Fynske grillmestre rykker til USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Menu: De to fynboer Morten Boros og Henrik Sommerlund vandt i sommer danmarksmesterskabet i grill, og de skal 26. oktober forsøge at vinde verdensmesterskabet ved "The Jack" i Tennessee.

- Selvfølgelig tager vi derover for at vinde. Samtidig må vi erkende, at konkurrencen er ekstremt hård. Det foregår i barbecuens hjemland, og vi er oppe mod amerikanske hold, der har grill-konkurrencer som deres levevej, siger Morten Boros, som til daglig er kok og underviser på kokkeuddannelsen på Kold College i Odense.

Morten Boros nærer en stor fascination for de smagsoplevelser, som grillen kan byde på. Han er med sine mange år i kokkebranchen vant til at deltage i mange typer konkurrencer, men grilldysten har tændt ham på en ny måde.

- Ved grillkonkurrencen er smagen det altafgørende element, mens det visuelle også har meget stor vægt ved traditionelle kokkekonkurrencer. Jeg sætter stor pris på grillmadens rustikke udtryk, og så er det fantastisk, at det foregår udendørs, siger Morten Boros.

Gennem hele efterårsferien vil de to grillmestre have gang i de glødende kul i haven i mange af døgnets timer. Der skal finpudses, så smagsoplevelserne sidder lige i skabet, og alle rutiner ligger på rygraden. Til verdensmesterskabet skal de konkurrere i otte forskellige discipliner - kylling, pulled pork, spareribs, oksespidsbryst, BBQ-sauce, dessert og 'cooking from homeland'.

- Når det kommer til discipliner som 'pulled pork' og 'spareribs', så vil vi helt sikkert opleve meget hård konkurrence fra bl.a. de amerikanske deltagere, som har en meget stærk kultur inden for de felter. Omvendt har vi meget store forventninger til både 'dessert' og 'cooking from homeland', hvor vi vil servere noget, som gerne skal få dommerpanelet til at gå bagover, siger Morten Boros.

Fynske grillmestre rykker til USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce