Fynske Camilla er kåret til Danmarks bedste krimiblogger

Camilla Laugesen kort efter, at hun har vundet prisen som Danmarks bedste krimiblogger. Camilla Laugesen blogger gerne om krimier, men også om anden skønlitteratur. Privatfoto.

Fynske Camilla er kåret til Danmarks bedste krimiblogger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Camilla Laugesen fra Tommerup Stationsby er social-og sundhedsassistent og bruger det meste af sin fritid på at læse og anmelde litteratur på sin blog Bogfidusen. For nylig blev hun kåret til Danmarks Bedste Krimiblogger.

Bøger: Camilla Laugesen sidder en smule uroligt på bænken i forårssolen under den nyligt afholdte krimimesse i Horsens. Da vi møder hende, er der blot en lille time til afsløringen af, hvem der skal vinde den nystiftede pris: Danmarks Bedste Krimiblogger.

- Jeg har nerver på, siger hun og retter det til, at hun er spændt.

Tre krimibloggere har nået finalen, og fynske Camilla er en af dem.

For hende er det ikke blot de 3000 kroner, der følger med prisen og rettigheden til at kalde sig for Danmarks bedste krimiblogger, der gør den sidste time op til kåringen ulideligt spændende. Det er særligt udsigten til anerkendelse. Anerkendelse af hendes indsats for at formidle sin passion for og voksende viden om litteratur.

Derfor streger en enkelt glædeståre også hendes kind, da hun kort tid efter bliver kaldt på scenen. Hun har vundet.

Camilla Laugesen fra Tommerup Stationsby har altid læst meget. Der var et slip, mens hendes tre drenge var små, men for cirka fem år siden skruede hun op for læsningen og besluttede at dele sin glæde og sin viden med andre på en blog, som hun endte med at kalde for Bogfidusen. Små 3000 følger med via Facebook, men hun deler også indholdet via Twitter, Instagram og Youtube. Derudover har hun på Facebook skabt debatforummet Bogormen - debat om bøger vi læser, som har cirka 3500 følgere.

- Hvor meget læser du?

- Jeg læser hver dag, og det bliver til godt seks bøger om ugen. Nogle af dem hører jeg også som lydbøger.

- Hvad er din ambition med din blog?

- At dele glæden ved at læse og give min mening om bøgerne videre - forhåbentlig til gavn for mine følgere.

- Hvad er din metode, når du anmelder?

- Når jeg har læst de første 100 sider, skriver jeg et referat, som jeg indleder alle mine anmeldelser med, men kun af de første 100 sider, for jeg er meget omhyggelig med ikke at ødelægge plottet. Dernæst læser jeg bogen færdig, og så skriver jeg, hvad jeg synes om den under referatet.

- Hvordan fordeler du stjernerne?

- Én stjerne betyder, at så er bogen ikke værd at læse. To og tre stjerner er grader af middelmådighed. Fire stjerner betyder, at bogen er værd at læse, fem stjerner betyder, at man er nødt til at læse den, og seks stjerner betyder, at det er en bog, som er umulig at lægge fra sig.

- De fleste af dine anmeldelser har mange stjerner. Hvad er det udtryk for?

- Jeg har været nede på to stjerner et par gange, men når bøgene ligger så højt rangerende, hænger det sammen med, at jeg selv vælger, hvad jeg vil anmelde. Jeg beder om de bøger, jeg har en forventning om, vil være gode.

- Du får bøgerne foræret af forlagene?

- Ja, for det meste. Eller af forfatterne selv.

- Er der bøger så ringe, at du ikke nænner at anmelde?

- Ja. Det kan godt ske. Jeg ved jo, at romanerne er hjertebørn for forfatterne, og så kan det være bedre ikke at anmelde end at give en bog to stjerner.

- Hvor meget betyder forfatterens sproglige evner for dig?

- Ikke ret meget. Sproget er ikke så vigtigt. Det er langt vigtigere, at bogen fanger mig. Jeg bryder mig ikke om at kede mig. Det er også vigtigt, at hovedpersonerne er troværdige, og at det faglige er korrekt. Nogle gange fanger jeg forfattere i sundhedsfaglige fejl, som at helten får skåret achillessenen over, men alligevel løber videre ...

Camilla Laugesen ler ved tanken.

- Sammen med din mand laver du også mange videoer med forfattere, som du interviewer om deres bøger. Hvad er formålet med det?

- At mine følgere kan få sat ansigter på forfatterne. I videoerne anmelder jeg ikke. Der er min mening uvedkommende.

- Tjener du penge på din blog.

- Nej, siger Camilla Laugesen og smiler.

- Det kunne være dejligt, hvis man kunne leve af at læse bøger. Men det kan man ikke.

- Du kunne sælge bannerannoncer?

- Ja, men det vil jeg ikke. Jeg er en uvildig anmelder, og det vil jeg fortsætte med at være, og bannerannoncer ville mindske min troværdighed.

Blå bog
Camilla Laugesen, født 1969, opvokset ved Særslev på Nordfyn.Uddannet social- og sundhedsassistent, arbejder 32 timer om ugen ved hjemmeplejen i Nørre Aaby.

Gift med Jan Ole Laugesen, parret har tre drenge - den yngste bliver snart 19 år, og bor i Tommerup Stationsby.

Hendes blog hedder Bogfidusen, og derudover styrer hun et debatforum på Facebook, som hedder Bogormen - debat om bøger vi læser.

Årets vinder af prisen: Danmarks Bedste Krimiblogger.

Danmarks bedste krimiblogger
Prisen Danmarks Bedste Krimiblogger er stiftet af Gerningsstedet, forlaget Lindhardt og Ringhof. Det er læserne, der vælger de tre finalister til prisen via afstemning på nettet. En jury udpeger den endelige vinder ud fra tre overordnede kriterier: Troværdighed, faglighed og helhedsoplevelse. Årets jury bestod af forfatterne Jussi Adler-Olsen, Michael Katz-Krefeld, Jens Henrik Jensen, Helle Vincentz, Stefan Arnhem samt undertegnede og Lida Wengel (Krimimessen Horsens). Med prisen følger bl.a. 3000 kroner, en pokal og retten til at kalde sig for Danmarks bedste krimiblogger i et år.

Fynske Camilla er kåret til Danmarks bedste krimiblogger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce